Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ημερίδα χθες στο 5ο ΓΕΛ Κατερίνης σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας

Το ηλεκτρονικό έγκλημα αφορά το 40% των παιδιών παγκοσμίως
 Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η ημερίδα που διοργάνωσε χθες το μεσημέρι το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης σχετικά με το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Την ημερίδα παρακολούθησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και γονείς. Η εκδήλωση άνοιξε με μια σύντομη παρουσίαση οι καθηγητές πληροφορικής του Σχολείου κ.κ. Ανέστης Μαργαριτίδης και Σταύρος Φιλιππίδης, ενώ ακολούθησε η παρουσίαση του Υπαστυνόμου Β' της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας Γιώργου Πουτουρίδη ο οποίος έδωσε συμβουλές αυτοπροστασίας.
Αφορμή για την συγκεκριμένη ημερίδα στάθηκε μία συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί με τους γονείς του σχολείου που είχε θέμα το ηλεκτρονικό έγκλημα. Οι εκπαιδευτικοί βλέποντας την ιδιαίτερη ανησυχία που έδειξαν οι γονείς, θεώρησαν ότι είναι απαραίτητη η ενημέρωση των μαθητών.
Όπως τόνισε ο κ. Μαργαριτίδης, το ηλεκτρονικό έγκλημα σήμερα αφορά το 40% των παιδιών παγκοσμίως και για το λόγο αυτό πρέπει πάντοτε ο χρήστης να είναι σε εγρήγορση όπως άλλωστε και σε οποιαδήπτοε άλλη τεχνολογία.

Μάλιστα, συμπληρώνοντας ο κ. Φιλιππίδης υπογράμμισε πως δεν έχει νόημα οι γονείς να απαγορέψουν την χρήση του διαδικτύου στα παιδιά, απλά θα πρέπει σιγά - σιγά ν' αρχίσουν να προστατεύουν την ιδιωτική τους ζωή και να σέβονται την πνευματική ιδιοκτησία.
Τι είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα
Με τον όρο ηλεκτρονικό έγκλημα νοείται το ψάρεμα προσωπικών δεδομένων, ο εκφοβισμός, η πορνογραφία, ο εθισμός και ο τζόγος, η ώθηση σε αυτοκτονία, η πειρατεία κ.α.
Ο κ. Πουτουρίδης
Παίρνοντας το λόγο ο Υπαστυνόμος Β' της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας κ. Γιώργος Πουτουρίδης εξέφρασε την ευχή η συγκεκριμένη εκδήλωση να βρει και άλλους μιμητές, γιατί το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι κάτι που το ζούμε καθημερινά.
Ο κ. Παπαργυρίου
Ο Διευθυντής του 5ου ΓΕΛ κ. Αλέξανδρος Παπαργυρίου τόνισε πως στόχος του σχολείου δεν είναι μόνο να προετοιμάσει τους μαθητές για τις πανελλήνες εξετάσεις, αλλά και για την ζωή στον έξω κόσμο. Στόχος του σχολείου, είπε, είναι να τους δώσει όλα αυτά τα εφόδια για να είναι προετοιμασμένοι και στο πλαίσιο αυτό εντάχθηκε και η χθεσινή εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου