Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Καταγγελία κατά Κουσελά για πάγωμα ελέγχου σε εταιρεία

Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων έχει μπει ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος φέρεται να πάγωσε την επιβολή προστίμου σε βάρος εταιρείας μεταφοράς πετρελαίου

  Στη Βουλή διαβιβάζεται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς δικογραφία σε βάρος του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, μετά από καταγγελία ότι ο κ. Κουσελάς παρενέβη ώστε να παγώσει έλεγχος σε βάρος εταιρείας για μεταφορά πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η εν λόγω εταιρεία, στην οποία συμμετέχουν τα ΕΛΠΕ, φέρεται να υπέβαλε αίτημα στην εφορία να της επιστραφεί ΦΠΑ, επικαλούμενη ειδικό καθεστώτος που διέπει τέτοιες επιχειρηματικές ενέργειες.
Ωστόσο, ο καταγγέλων, συνταξιούχος εφοριακός, που ήταν τότε αρμόδιος εφοριακός υπάλληλος στη ΔΟΥ Ανωνύμων Εταιριών και χειρίστηκε την υπόθεση, διαπίστωσε πως η εταιρεία δεν δικαιούται να λάβει επιστροφή ΦΠΑ, ενώ, παράλληλα, εντόπισε οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, σε περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε για τα έτη 2006-10 διαπιστώθηκε επιπλέον οφειλή ύψους 25 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία φαίνεται αρχικά να αποδέχθηκε την οφειλή των 5,7 εκατ. ευρώ αλλά όχι και των υπολοίπων χρημάτων.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κ. Κουσελάς, ως υφυπουργός Οικονομικών, ενεπλάκη, ώστε να μην προχωρήσουν οι διαδικασίες, καθώς επρόκειτο να ψηφιστεί τροπολογία, η οποία ουσιαστικά θα καταργούσε την υποχρέωση της εν λόγω εταιρείας.

Η έρευνα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Θεσσαλονίκης συνεχίζεται όσον αφορά ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων.
http://voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου