Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!

 Η διαρροή της απόρρητης έκθεσης Alvarez & Marsal για την Κύπρο «δείχνει» μυστικές πρωτοβουλίες τραπεζιτών και συνέργεια της ΕΚΤ που οδήγησε τον Ελληνισμό στο χάος
  ΕΚΤ - Τραπεζίτες μεθόδευσαν την κατάρρευση!Οι πιο σκοτεινές ημέρες του Ελληνισμού φαίνεται πως ήταν αυτές του Δεκέμβρη το 2009. Εκεί ακριβώς βρίσκεται το κλειδί της υποδούλωσης Ελλάδας και Κύπρου μέσω ενός εφιαλτικού σκηνικού που ξεδιπλώνεται στις σελίδες της έκθεσης του οίκου Alvarez & Marsal, που διέρρευσε πριν λίγες ώρες στο διαδίκτυο.
Υπόγειες αγορές Ελληνικών ομολόγων από Κυπριακή τράπεζα, μία ημέρα μόλις μετά την «πανηγυρική» ανακοίνωση της για την μη έκθεση σε Ελληνικά ομόλογα που λόγω των ύποπτων χειρισμών της κυβέρνησης Παπανδρέου, εκείνη ακριβώς την περίοδο άρχισαν να θεωρούνται «τοξικά».

Το σημαντικότερο εύρημα όμως της έκθεσης (όπως διέρρευσε στο olympia.gr) είναι η «περίεργη» χρηματοδότηση της τράπεζας από την ΕΚΤ, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιήθηκε για αυτές τις αγορές. Αυτή η ενέργεια ζημίωσε την Κυπριακή τράπεζα με το ιλιγγιώδες ποσό που άγγιξε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ! Αυτός είναι και ο λόγος της κατάρρευσης που πήρε διαστάσεις ντόμινο.
Όπως αναλύεται στην έκθεση, οι αγορές ομολόγων ανήλθαν σε 2,4 δις ευρώ. Εδώ όμως έρχεται και η πραγματική «βόμβα»: Στις 16 Δεκεμβρίου του 2009, η τράπεζα αιτήθηκε και έλαβε χρηματοδότηση από την ΕΚΤ στο ποσό των 3 δισ. ευρώ, το οποίο δεν ήταν απαραίτητο -όπως ρητά αναφέρεται- για να καλύψει ανάγκες του ισολογισμού, αλλά διατέθηκε για την αγορά ομολόγων!
Μια χρηματοδότηση λοιπόν με σκληρούς, μνημονιακούς όρους, που έγινε αποκλειστικά για να διευκολύνει την εξαγορά των «τοξικών» ομολόγων!
Το πόρισμα θέτει σοβαρότατα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα:
- Γιατί η αγορά των Ελληνικών ομολόγων έγινε σε καθεστώς αδιαφάνειας;
-Ποιος ή ποιοι έδωσαν την εντολή;
-Γιατί δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες αποτίμησης της επικινδυνότητας;
-Ποια η γνώμη των ελεγκτικών αρχών;
-Γιατί δεν αγοράστηκαν παράλληλα CDS για να μειωθεί η έκθεση σε αυτά τα ομόλογα;
Ερωτήματα που αυτομάτως πρέπει να εγερθούν και στην Ελλάδα, παραπέμπουν δε στις διαδοχικές ερωτήσεις του Προκόπη Παυλόπουλου, που έμεναν επί μήνες αναπάντητες, έως ότου ο κεντρικός τραπεζίτης Γιώργος Προβόπουλος με μία επιστολή γεμάτη αλαζονεία περιέπλεξε περισσότερο την κατάσταση.
Η έκθεση της Alvarez & Marsal πιθανόν να δίνει απάντηση και για αυτή την ασύδοτη συμπεριφορά των κεντρικών τραπεζιτών: Η ΕΚΤ στην ουσία συνήργησε στο ξεφόρτωμα των ομολόγων, ειδικά από τις ξένες τράπεζες! Η χρηματοδότηση προς το Ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν έφτανε ποτέ στην Ελλάδα, αλλά μείωνε την έκθεση των ξένων τραπεζών στα «τοξικά» ομόλογα που κατέληγαν στην Ελλάδα. Το Ελληνικό χρέος εκτοξευόταν με τους επαίσχυντους νέους όρους δανεισμού και έπαιρνε ως αντίτιμο «χαρτιά», πράγμα που γνώριζε και η ΕΚΤ!
Την ίδια στιγμή, πωλούσε τα CDS, που όπως προκύπτει από την έκθεση, θα ήταν ασπίδα προστασίας, που όμως κάποιοι απεμπόλησαν! Την ίδια σκοτεινή περίοδο του Δεκεμβρίου του 2009, για την οποία τόσα έχουν ακουστεί.
Όπως φαίνεται, δεν είναι τυχαία η αποσιώπηση της έκθεσης της BlackRock, αφού η αντίστοιχη της A&M για την Κύπρο, υποδηλώνει ένα σκοτεινό παιχνίδι στις πλάτες του Ελληνισμού. Που οφείλει πλέον να αναζητήσει τους ενόχους και να αποδώσει ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου