Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μόνο χαμηλότερο φόρο ακινήτων ζήτησαν οι αγιορείτες από τον Σαμαρά

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Όρους με τον Πρωθυπουργό δεν ετέθη το ζήτημα των κινητοποιήσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής
Κυρίαρχο ζήτημα στη συνάντησή τους με τον Α. Σαμαρά, αναφέρει η «Καθημερινή», αποτέλεσε και η οικονομική δυσπραγία των Μονών αλλά και οι δυνατότητες ελάφρυνσής τους από τη φορολογία. Αυτό άλλωστε εξυπηρετούσε και η παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τα φορολογικά, κ. Γ. Μαυραγάνη στη συνάντηση του Μεγάρου Μαξίμου. Κατά πληροφορίες, οι μοναχοί, επικαλούμενοι και το αυτοδιοίκητο του Αγίου Όρους, διεκδικούν ελαφρύνσεις από το φόρο ακινήτων καθώς τα κύρια έσοδά τους προέρχονται από την εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας ανά την Ελλάδα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων του Όρους με τον Πρωθυπουργό δεν ετέθη το ζήτημα των κινητοποιήσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής, παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα η Ιερά Επιστασία τάχθηκε υπέρ της απελευθέρωσης των δύο συλληφθέντων για τις καταστροφές στο εργοτάξιο της Eldorado Gold.
http://www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου