Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κυβέρνηση: Γκάζι και προβληματισμοί για τις απολύσεις

Οι απολύσεις στο δημόσιο και οι παρενέργειες που πιθανολογείται ότι θα προκαλέσουν στην κοινωνία αλλά και στους κόλπους της τρικομματικής κυβέρνησης, αποτελούν το μεγάλο πονοκέφαλο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και φιγουράρουν στην πρώτη θέση της λίστας των κυβερνητικών προτεραιοτήτων.
Οι απολύσεις στο δημόσιο, απασχολούν καθημερινά τις συσκέψεις στο Μ. Μαξίμου. Η συμφωνία με την τρόικα προβλέπει την αποχώρηση 4000 υπαλλήλων μέχρι το τέλος του χρόνου.
Η κυβέρνηση, όμως θα πρέπει να δείξει δείγματα της θέλησης της να προχωρήσει. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές θα πρέπει να αποχωρήσουν από το δημόσιο 2000 υπάλληλοι μέσα στους επόμενους δύο μήνες.
Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι είναι αδύνατον ο αριθμός αυτός να προκύψει από τις απολύσεις των επίορκων. Οι διαδικασίες δεν προχωράνε με τους ρυθμούς που θα ήθελε και η ίδια η κυβέρνηση λόγω και των γραφειοκρατικών εμποδίων
Απομένει η επιτάχυνση των διαδικασιών κατάργησης οργανισμών.  Όπως  αποκάλυψε η aftodioikisi. gr  το αμέσως προσεχές διάστημα θα ληφθεί η απόφαση ποιοι θα είναι οι πρώτοι από τους 73 μικρούς οργανισμούς της «λίστας Βολουδάκη», που θα οδηγηθούν σε κατάργηση.  Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, με εντολή του ίδιου πρωθυπουργού επαναξιολογούνται οι συγκεκριμένοι αλλά και ακόμη 628 φορείς από τους 700 του ευρύτερου δημόσιου τομέα που είχαν επιλεγεί για κατάργηση ή συγχώνευση, από τους συνολικά 1500. Παράλληλα σε συνδυασμό με τη «λίστα Βουλουδάκη» πρόκειται να αξιοποιηθεί και η «λίστα Πάγκαλου».
Mέσα στον επόμενο μήνα θα έχουν εντοπιστεί οι «οργανισμοί οι οποίοι δεν εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον, οι οποίοι δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και πρέπει να καταργηθούν», ανακοινωσε σήμερα στην Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.
«Εντός του Μαϊου θα εντοπιστούν επιτέλους αυτοί οι οργανισμοί οι οποίοι δεν εξυπηρετούν πια το δημόσιο συμφέρον, οι οποίοι δεν είναι απολύτως αναγκαίοι και πρέπει να καταργηθούν. Και ταυτόχρονα θα προχωρήσουν, μετά από αξιολογήσεις όμως και μελέτες οι συγχωνεύσεις σε μια δεύτερη φάση», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Για την επιτάχυνση των διαδικασιών της διοικητικής μεταρρύθμισης και την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης τους, σημαντικό ρόλο πέραν του κ. Μανιτάκη θα παίξει ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης και ο γραμματέας συντονισμού Δ. Βαρτζόπουλος.
http://www.aftodioikisi.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου