Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αυθαίρετες οι κατασκευές και τα πατάρια των καφετεριών στον πεζόδρομο της Κατερίνης

Σε τροποποίηση της απόφασης του κανονισμού λειτουργίας των πεζοδρόμων που προβλέπει την τοποθέτηση παταριών και άλλων κατασκευών στα όρια ανάπτυξης τραπεζοκαθίσματων των καφετεριών προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κατερίνης, εφαρμόζοντας την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε εν μέρει τον κανονισμό του Δήμου.
Σύμφωνα με την απόφαση ακύρωσης οι αποφάσεις του Δήμου Κατερίνης δεν στηρίχθηκαν στις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας και όπως προκύπτει από τις προπαρατεθείσες διατάξεις τόσο η πρόβλεψη για τη δημιουργία παταριών, όσο και ο συμψηφισμός της εξόφλησης κόστους των κατασκευών με τα τέλη κοινοχρήστων χώρων δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και ως εκ τούτου εκδόθηκαν καθ’ υπέρβαση της εκ του νόμου εξουσιοδοτήσεως.
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του Δήμου Κατερίνης Βαλάντης Θεοδώρου στην εισήγησή του, ωσότου εκδικαστεί η προσφυγή του Δήμου και προς το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να αφαιρεθούν τα επίμαχα άρθρα από τον κανονισμό λειτουργίας πεζοδρόμων. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι κατασκευές που βρίσκονται στις καφετέριες στους πεζόδρομους της πόλης, θεωρούνται αυθαίρετες και ανά πάσα στιγμή και μετά από οποιαδήποτε καταγγελία θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Να σημειωθεί ότι από πέρυσι ο δήμος Κατερίνης είχε προσφύγει στην Επιτροπή του άρθρου 152 στις 27 Μαρτίου 2012 με την οποία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης του ΓΓΑΔ με το σκεπτικό ότι στερείται νομίμου ερείσματος και πλήρους αιτιολογίας και επικουρικώς για αναντιστοιχία και ανακολουθία του σκεπτικού της προσβαλλόμενης απόφασης με το διατακτικό της.
http://www.e-pieria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου