Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Σκάνδαλο μεγατόνων στη Δανία

οντρά μπλεξίματα φαίνεται πως έχουν τουλάχιστον 50 Δανοί ποδοσφαιριστές που επένδυσαν σε εταιρεία παροχής αιολικής ενέργειας, η οποία κατέρρευσε.

Δεκάδες ποδοσφαιριστές με αξιοσημείωτη καριέρα στο πρωτάθλημα Δανίας προκειμένου να αποφύγουν την υψηλή φορολογία δελεάστηκαν από στελέχη εταιρείας που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της αιολικής ενέργειας. Θεωρώντας πως πρόκειται για επιχειρηματική κίνηση με εξασφαλισμένα κέρδη αρκετοί εξ αυτών επένδυσαν μεγάλο μέρος των αποταμιεύσεων τους. Οι εξελίξεις ωστόσο τους διέψευσαν με συνέπεια να καταστραφούν οικονομικά.

Ανάμεσα τους - ως βασικός κρίκος μάλιστα - ο αμυντικός της Σίλκεμποργκ, Κρίστοφερ Πόουλσεν. Ο Πόουλσεν εκδιώχθηκε από την Σίλκεμποργκ καθώς πλαστογράφησε υπογραφές παραγόντων της ομάδας προκειμένου να του χορηγηθεί δάνειο.

Ο 31χρονος ακραίος αμυντικός είδε τους κόπους μιας ζωής να κάνουν φτερά. Συνέπεια αυτού ήταν να οδηγηθεί στα άκρα. Θέλοντας να εξασφαλίσει δάνειο 100.000 ευρώ πλαστογράφησε την υπογραφή του γενικού διευθυντή της Σίλκεμποργκ, Κεντ Μάντσεν, αλλά και του οικονομικού διευθυντή, Κλάους Κρίστενσεν. Για κακή του τύχη, οι προθέσεις του έγιναν άμεσα αντιληπτές. Οι άνθρωποι της Σίλκεμποργκ ενημερώθηκαν από την τράπεζα και ο Πόουλσεν έχασε την θέση του από το ρόστερ του συλλόγου. «Το πρωί ήρθε ο Κρίστοφερ στα γραφεία μας και ζήτησε να μιλήσουμε. Όσο και να συμπαθούμε έναν άνθρωπο υπάρχουν κάποια όρια. Είναι απαράδεκτο να πλαστογραφείς υπογραφές. Γνωρίζουμε πως ο Κρίστοφερ ήταν πιεσμένος οικονομικά και τον είχαμε βοηθήσει σε λογικά πλαίσια. Δεν θεωρώ πως έκανε έγκλημα, μάλλον αφελής ήταν περισσότερο. Όμως, σίγουρα έσφαλε. Παρόλα αυτά, του ευχόμαστε καλή τύχη», δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Σίλκεμποργκ, Κεντ Μάντσεν.

Ο Πόουλσεν μίλησε στον Τύπο της Δανίας ξεσπώντας σε δάκρυα. «Ήμουν μέλος της επένδυσης που έγινε στη συγκεκριμένη εταιρεία. Μου κόστισε όλη την περιουσία μου. Δεν μπορούσα να χειριστώ το θέμα, έπρεπε να δανειστώ χρήματα. Έτσι, χρησιμοποίησα και τον σύλλογο για να τα καταφέρω».

Ο Μάρτιν Μπόρε, πρώην παίκτης της Μίντιλαντ - αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο το 2011 σε ηλικία 32 ετών - ήταν από τους τυχερούς της υπόθεσης. Αρχικά είχε αποφασίσει να εμπλακεί στο συγκεκριμένο project, όμως παρά την προτροπή του πρώην τερματοφύλακα της Βέιλε, Κρίστιαν Μάγκλεμπι, έκανε πίσω τελευταία στιγμή. «Έδειχνε ασφαλής και αξιόπιστη επένδυση. Ο Μάγκλεμπι μίλησε και με άλλους παίκτες. Δημιούργησαν μία ομάδα 10 ατόμων που ήθελαν να αγοράσουν κάποιους ανεμόμυλους», εξήγησε ο παλαίμαχος άσος για να προσθέσει: «Καταλαβαίνω τον Κρίστοφερ Πόουλσεν. Είναι δύσκολο να παραμείνεις ανεπηρέαστος. Και εγώ θα μπορούσα να βρίσκομαι σε αυτή την δυσάρεστη θέση. Είμαι ανακουφισμένος γιατί τελικά δεν επένδυσα τα χρήματα μου, αλλά και εκνευρισμένος με τον εαυτό μου γιατί αρχικά απάντησα καταφατικά».
http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου