Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γιατί «κατέβασαν τα χέρια» στην Eurobank

Η διοίκηση της Eurobank φέρεται να θεωρεί τελειωμένη υπόθεση της ένταξής της στο ΤΧΣ


Καμία προσπάθεια για να καλύψει το 10% των ιδιωτών μετόχων στην αύξηση κεφαλαίου, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, δεν κάνει πλέον η Eurobank. Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι στο μέγαρο Μποδοσάκη «έχουν κατεβάσει τα χέρια» αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, θεωρώντας ότι είναι τελειωμένο.
Ειδικά μετά την απόφαση του μέχρι πρότινος βασικού μετόχου της τράπεζας, Σπύρου Λάτση, να συμμετάσχει - αν τελικώς το κάνει - στην αύξηση κεφαλαίου της Εθνικής, όπου, μετά την ανταλλαγή, είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος με ποσοστο περίπου 11%.
Το γεγονός προκάλεσε απογοήτευση στα στελέχη και τους εργαζόμενους στην Eurobank, που αντιλαμβάνονται πλέον ότι κάθε προσπάθεια για την διάσωση της τράπεζας από την κρατικοποίηση παραπέμπει περισσότερο σε απονενοημένο διάβημα, παρά σε οτιδήποτε άλλο. Σε αυτή την περίπτωση, το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα θα περάσει υπό την εποπτεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, άγνωστο προς το παρόν, για πόσο χρονικό διάστημα.
Το πιθανότερο είναι πάντως ότι μέχρι το τέλος το χρόνου θα ξεκινήσει προσπάθεια πώλησης, υπό την αίρεση βεβαίως ότι θα βρεθεί και υποψήφιος αγοραστής - επενδυτής. Προς το παρόν, όμως, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα.
http://voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου