Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ανθελληνική πρόκληση από τα supermarket LIDL

Απίστευτη πρόκληση από την γερμανική αλυσίδα LIDL! Σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ LIDL, που διανέμονται στις υπεραγορές της στη Γερμανία, διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών
η κατεχόμενη Κύπρος.
Στελέχη της εταιρείας έσπευσαν να δικαιολογηθούν αναφέροντας πως τα συγκεκριμένα φυλλάδια αφορούσαν είτε σε διαγωνισμό που απευθύνεται κυρίως στη μεγάλη τουρκική κοινότητα της Γερμανίας είτε ήταν πολύ παλιά έντυπα.
Σύμφωνα με την εικόνα που δίδει η εταιρεία μέσω της ιστοσελίδας της αλλά και της πληθώρας των προσφορών και επιλογών, η πρωτοφανής αυτή επιχειρηματική κίνηση της LIDL κάθε άλλο παρά ως ένα μεμονωμένο συμβάν μπορεί να παρουσιαστεί, καθώς εμφανίζεται ως μια στρατηγική επιλογή της εταιρείας για ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των Κατεχομένων.
Προς αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί και η υποβάθμιση των διακοπών προς την Κυπριακή Δημοκρατία. Επισκεπτόμενος κάποιος την ιστοσελίδα lidl-reisen.de θα διαπιστώσει πως διαφημίζονται ξενοδοχεία στην κατεχόμενη Κερύνεια και Αμμόχωστο.
Το σχετικό ρεπορτάζ του EXTRA TV που αναμεταδίδει του πρόγραμμα του GR στην Κύπρο:


H ανακοίνωση της LIdl
Η Lidl Κύπρου ενημέρωσε τη Lidl Γερμανίας, η οποία και αντέδρασε άμεσα. «Η ιστοσελίδα της Lidl Γερμανίας χρησιμοποιεί για τις ταξιδιωτικές προσφορές που προβάλλει ένα πόρταλ, το οποίο εμπεριέχει τουριστικά πακέτα σε διάφορους προορισμούς, εκ των οποίων και στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου.
Η Lidl Γερμανίας προέβη στην απόφαση να αφαιρέσει από την ιστοσελίδα της τις προσφορές προς το συγκεκριμένο προορισμό και ξεκίνησε άμεσα διαδικασίες, ώστε το συντομότερο δυνατό να μην παρουσιάζονται τα Κατεχόμενα ως τουριστικός προορισμός. Παρόλο που η τεχνική διαδικασία είναι χρονοβόρα, η Lidl ασκεί μεγάλη πίεση, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση και να μην προβάλλονται οι παραπάνω προσφορές στην ιστοσελίδα της. Επιπλέον, έχει διακοπεί κάθε είδους διαφημιστική προβολή μέσω φυλλαδίων στη Lidl Γερμανίας».
Η απάντηση είναι μία! Μποικοτάζ στα LIDL!

Seleo.gr News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου