Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μπατζελή και Χρυσοχοΐδης ... ειρωνεύτηκαν τον Γιωργάκη


Καρφιά, που συνοδεύονταν με πονηρά χαμόγελα , έριξαν κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον πρώην πρόεδρο τους και  πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. «Οι εξελίξεις δείχνουν ότι διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες όπως και οι νομπελίστες που καλούσαμε εδώ για να μας συμβουλεύσουν», τόνισε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης αναφερόμενος εμμέσως στην ομάδα των συμβούλων -μεταξύ των οποίων ήταν ο νομπελίστας Τζόζεφ Στίγκλιτζ- που συμβουλευόταν ο κ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός. Την σκυτάλη από τον κ. Χρυσοχοϊδη πήρε η κυρία Κατερίνα Μπατζελή η οποία σχολίασε πως «απελευθερώθηκε το επάγγελμα των …προέδρων κόμματος».


Κατά τα λοιπά, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, συζητούν για την οικονομική κρίση, την κυβερνητική συνεργασία και τις «χαμηλές πτήσεις» του κόμματος στις δημοσκοπήσεις.
Στην παρέμβασή του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βγει η Ελλάδα μέσα στο 2013 στις αγορές(!). Κάλεσε, επίσης , τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τέλος στην εσωστρέφεια και στις ψεύτικες υποσχέσεις, καθώς και τη μάχη για να επανασυγκροτήθεί η δημοκρατική παράταξη.
Ο Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τείνει να γίνει Ιφιγένεια της μεταπολίτευσης και ότι κατάσταση θα είναι ακόμα πιο επικίνδυνη αν η αισιοδοξία που καλλιεργείται δεν αποτυπωθεί στην πραγματική οικονομία.
Ο Κώστας Σκανδαλίδης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη πολιτική και είπε ότι η συνταγή είναι λάθος και η Ελλάδα μετατρέπεται σε αποικία αέναου χρέους. Εξέφρασε την άποψη, δε, πως τα ταξίδια του κ. Σαμαρά είναι επικοινωνιακά. Αναφερόμενος στην κατάσταση στην κοινωνία είπε ότι «δεν μπορούμε ως ΠΑΣΟΚ να συμβιβαστούμε με 2 εκατομμύρια ανέργους». Επανέλαβε πως χρειάζεται αλλαγή της συνταγής λιτότητας και πως χώρα θα ανακάμψει μόνο μέσα από προοδευτικές πολιτικές. Απευθυνόμενος στον κ. Βενιζέλο ρώτησε: «Πρόεδρε μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά για την επικαιροποίηση της συμφωνίας;» και ζήτησε να τεθεί χρονικός ορίζοντας.
Η Κατερίνα Μπατζελή επισήμανε πως δεν είναι ευχαριστημένη με το ΠΑΣΟΚ του 7%. Σε σχέση με τα ευρωπαϊκά θέματα είπε ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απάντηση του Νότου, απέναντι στο ηγεμονισμό της Γερμανίας και πως η ίδρυση της Προοδευτικής Συμμαχίας προπέτασμα καπνού. Τέλος είπε πως απελευθερώθηκε το επάγγελμα των προέδρων κόμματος.
http://www.defencenet.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου