Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Ζίζεκ. Πήγε να το μαζέψει αλλά…

Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό, λέει ο Σλοβένος φιλόσοφος
Κατερινιώτικα Νέα: Δεν ξέρω πόσο θα γελούσε ο κύριος Ζίζεκ και οι συνδαιτυμόνες του, αν κάποιος άλλος με αντίστοιχα διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ, ανέφερε για παράδειγμα την περίοδο της χούντας και τη Γυάρο ή τους ναζί και το Νταχάου…
Κύριε Ζίζεκ καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.

Το σχόλιο για τα γκούλαγκ ήταν λάθος αλλά ξεκάθαρα σαρκαστικό λέει ο Σλοβένος φιλόσοφος Σλαβόι Ζίζεκ στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», με αφορμή τις δηλώσεις του σε εκδήλωση όπου μετείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
«Παραδέχομαι το σφάλμα μου, αλλά το σχόλιο μου ήταν ξεκάθαρα σαρκαστικό. Τι θα μπορούσαν να πιστέψουν όσοι με άκουσαν; Ότι πραγματικά συμβούλευα το ΣΥΡΙΖΑ να φτιάξει γκουλάγκ;» διερωτάται και συμπληρώνει ότι όσοι τον παρακολουθούν μέσω των βιβλίων του, ξέρουν ότι απορρίπτει το σταλινικό μοντέλο.
Σχολιάζοντας την κριτική που του ασκήθηκε από τη ΝΔ για την φράση ότι «όσοι δεν υποστηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα πρέπει να πάρουν εισιτήριο πρώτης θέσης χωρίς επιστροφή για τα γκουλάγκ» κάνει λόγο για «ταύτιση της νεοπουριτανικής Αριστεράς με την παλιά συντηρητική Δεξιά» όπου και οι δύο έχουν χάσει την αίσθηση του χιούμορ.
Επιπλέον, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει φτιάξει ήδη «μικρά γκουλάγκ για μετανάστες», επικρίνει τη ΝΔ λέγοντας ότι ανήκει στα άκρα της πολιτικής ζωής και λέει πως ο νέος σταλινισμός είναι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός.
Πηγή www.voria.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου