Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Μπάχαλο προοιωνίζεται και πάλι στο Δημοτικό Κυνοκομείο Κατερίνης.

                           

Το Δημοτικό συμβούλιο με την 275/2013 απόφασή του, για ακόμα μια φορά ανέθεσε στην Ολυμπιακή Αναπτυξιακή τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Η χρηματοδότηση γίνεται μέσω προγραμματικής σύμβασης, στην οποία ο Δήμος θα διαθέσει το ποσό των 124.000€ χωρίς το ΦΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ολυμπιακή Αναπτυξιακή, για την λειτουργία του κυνοκομείου από το 2008 έως το 2011 επιχορηγήθηκε από το Δήμο με 400.000€ περίπου.

Για άλλη μια φορά όμως δεν έλαβαν υπ’ όψιν τους ότι δεν περιλαμβάνεται στο καταστατικό της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής ανάλογη δραστηριότητα με κίνδυνο να ακυρωθεί και πάλι η απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Και ενώ η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δώσει δείγματα γραφής για την “αποτελεσματικότητα της” (απλήρωτοι κτηνίατροι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, απλήρωτοι προμηθευτές, ζώα χωρίς στείρωση, χωρίς αποπαρασίτωση, χωρίς τροφή … ζώα χωρίς ελπίδα) ο Δήμος επιμένει στο παραπάνω αποτυχημένο μοντέλο.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω ανάθεση έγινε ενώ η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει αποφασίσει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας του κυνοκομείου λόγω κατασκευαστικών και λειτουργικών προβλημάτων.

Απορίας άξιο είναι, το πώς λειτουργεί έως και σήμερα το κυνοκομείο (χωρίς άδεια, χωρίς κανονισμό λειτουργίας) και ενώ η άδεια του έχει ανακληθεί.

Εδώ πρέπει να πάρουν θέση οι φιλόζωοι της Κατερίνης (κ.Καταρτζή, και κ.Χρυσικέ από το Φιλοζωικό Άργος, κυρίες του Φιλοζωικού Συμμετέχω) είναι πια η ώρα να αναπτύξετε πρωτοβουλία και να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας.

Οι διαχειριστές του κυνοκομείου έχουν αποδείξει ότι ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν.

Κυριακίδης Γιώργος

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου