Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις» προβλέπει ο Αμοιρίδης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν πολιτικές ανατροπές εξ’ αιτίας του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, άφησε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Γιάννης Αμοιρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5».
Ο κ. Αμοιρίδης δήλωσε πως «η απόρριψη του αντιρατσιστικού μπορεί να αποτελέσει απαρχή ευρύτερων πολιτικών εξελίξεων» και πρόσθεσε: «δεν το θέλω αλλά δεν το αποκλείω».
Η δήλωση του κ. Αμοιρίδη αποτελεί διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της κυβερνητικής συνοχής, αφού μέχρι εχθές, κανένας από την ΔΗΜΑΡ με δημόσια παρέμβασή του δεν έθετε τέτοιο ζήτημα. Επιπλέον ο κ. Αμοιρίδης εξήγησε πως «συνοχή της κυβέρνησης χωρίς ποιότητα δε μπορεί να υπάρχει» και πετώντας το γάντι στην Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε πως «η πολιτική σταθερότητα είναι το άλφα και το ωμέγα για τη χώρα».
Εξέφρασε την απορία του για την στάση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά λέγοντας: «Δε μπορώ να καταλάβω τη στροφή 180 μοιρών του πρωθυπουργού για το θέμα».
Ωστόσο, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς παραδέχτηκε πως «το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν είναι μνημονιακή υποχρέωση».
Οι επισημάνσεις του κ. Αμοιρίδη γίνονται δύο ημέρες πριν τη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, όπου θα συζητηθεί η λειτουργία της κυβέρνησης και ο ρόλος του κόμματος σε αυτήν, με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Ήδη αρκετά στελέχη της ΔΗΜΑΡ εκφράζουν τον προβληματισμό τους για την πορεία του κόμματος μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και ζητούν επανακαθορισμό των όρων συμμετοχής.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου