Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Guardian: Μπορούν να δούν την Αθήνα για να διαπιστώσουν το χάος που προκαλεί η λιτότητα

Guardian: Μπορούν να δούν την Αθήνα για να διαπιστώσουν το χάος που προκαλεί η λιτότητα

Σφοδρή κριτική στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η Κομισιόν ασκεί η εφημερίδα Guardian στο πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση με τίτλο «Ευρωπαϊκή λιτότητα: Μεγάλες σκοτούρες, μικρές σκέψεις».

Ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για  μέτρο ανακούφισης και όχι θεραπείας την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εφαρμόσει πολιτικές ενίσχυσης της απασχόλησης, αφήνοντας λίγο πιο πίσω τις πολιτικές λιτότητας.

Όπως αναφέρει στο εν λόγω κείμενο  οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συμμερίζονται  την άποψη του Βρετανού υπουργού Οικονομικών, Τζορτζ Όζμπορν, ότι «μπορεί το "Plan A" να θεωρείται αποτυχημένο, αλλά εξακολουθεί να παραμένει βασική επιλογή». 

Την ίδια ώρα, όμως, αναγνωρίζεται «αυτή η πολιτική είναι καλύτερη από τις εναλλακτικές της και «σιγουρα καλύτερη από το να επιχειρηθεί διπλασιασμός της λιτότητας και περισσότερες περικοπές». Και αν οι Βρυξέλλες επιχειρήσουν να κάνουν μια τέτοια κίνηση τότε «μπορούν απλά να κοιτάξουν την Αθήνα και να δουν το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό χάος που μπορεί να προκαλέσει».

Τέλος το άρθρος καταλήγει σημειώνοντας πως αυξάνεται όλο και περισσότερο η αμφισβήτηση προς την ευρωπαϊκή κοινότητα και χαρακτηρίζει την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για «επικείμενη "καταστροφή", αν δεν βρεθούν δουλειές για τους νέους», ως «ευχολόγια».

http://www.attikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου