Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Μέση Ανατολή - S 300 στη Συρία

Η Ρωσία δήλωσε ότι θα προχωρήσει με τις παραδόσεις των S-300 στη Συρία, και ότι αυτο θα βοηθήσει στο να αποτρέψει την ξένη επέμβαση.
Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκοφ είπε ότι οι πύραυλοι θα λειτουργήσουν ως «σταθεροποιητικός παράγοντας».
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η άρση από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση του εμπάργκο όπλων προς τους σύρους αντάρτες υπονομεύει τις προσπάθειες για μια ειρηνευτική διάσκεψη την οποία προσπαθούν να οργανώσουν η Ρωσία και οι ΗΠΑ.
"Η απόφαση αυτή πλήττει άμεσα τις πιθανότητες για μια ειρηνευτική διάσκεψη", δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας ο ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ αναφερόμενος στην ενέργεια της ΕΕ, η οποία επιτρέπει στις χώρες της ΕΕ να προμηθεύσουν με όπλα τους σύρους αντάρτες.

"Αποφασίστηκε άρση του εμπάργκο παρά τις δηλώσεις από την πλευρά της ΕΕ υπέρ μιας λύσης, η οποία θα βασίζεται στη διακήρυξη της Γενεύης (του Ιουνίου του 2012) και παρά τη συμφωνία για την ανάγκη να οργανωθεί μια διεθνής διάσκεψη για τη Συρία", τόνισε ο Ριαμπκόφ.
"Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ίδια την πολιτική της ΕΕ", πρόσθεσε.
"Πρόκειται για μια τακτική δυο μέτρων και δυο σταθμών", υπογράμμισε ο ρώσος αξιωματούχος.
Οι ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αποφάσισαν χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες να άρουν το εμπάργκο όπλων προς τους σύρους αντάρτες.
Οι 27 συμφώνησαν ωστόσο να μην παραδώσουν "σ' αυτή τη φάση" όπλα στους αντάρτες για να μη βλάψουν τις προσπάθειες για πολιτική διευθέτηση της κρίσης.
Η πρωτοβουλία για μια νέα διεθνή διάσκεψη με την ονομασία Γενεύη-2, με τη συμμετοχή αντιπροσώπων της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, ανήκει στους υπουργούς Εξωτερικών Ρωσίας και ΗΠΑ Σεργκέι Λαβρόφ και Τζον Κέρι.
Το θέμα αυτό ήταν στο επίκεντρο των νέων συνομιλιών που είχαν χθες το βράδυ στο Παρίσι οι δυο υπουργοί.

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου