Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Πώς θα καλυφθεί το κενό μεταξύ ΕΡΤ και ΝΕΡΙΤ


Την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την ΕΡΤ επεξεργάζονται στο Μαξίμου και στο υπουργείο Οικονομικών – καθώς ο Γιάννης Στουρνάρας, μαζί με τον αρμόδιο για θέματα Τύπου υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, έχουν ορισθεί διαχειριστές της υπόθεσης.
Η μεταβατική κατάσταση κινείται πάνω στον άξονα «η ΕΡΤ ΑΕ δεν υπάρχει πια»,  «όλοι οι εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί» και «το ΣτΕ λέει να συνεχισθούν οι εκπομπές του σήματος και όχι του προγράμματος που υπήρχε μέχρι να πέσει το μαύρο».
Βάσει αυτών:


* Θα προχωρήσουν  σε ορισμό προσωρινής διοίκησης που θα αναλάβει το επίσης προσωρινό πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης.
* Αυτό το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικό πρόγραμμα «ψυγείου» - ντοκιμαντέρ κλπ.
* Για την υλοποίησή του θα γίνουν «αν χρειαστεί» ελάχιστες (10-20) συμβάσεις έργου ή θα «ενοικιαστεί» ιδιωτικό τεχνικό συνεργείο.
Στο ερώτημα πώς θα γίνουν αυτά εάν οι απολυμένοι της ΕΡΤ παραμείνουν στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, η απάντηση παραπέμπει σε χρήση άλλου κτιρίου – πχ αυτού στη Μουρούζη που «εκκενώθηκε» τη νύχτα της Τρίτης και φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις.
* Παράλληλα, το Μαξίμου εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει κατεπείγουσα διαδικασία συζήτησης-ψήφισης του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ (δηλαδή σε δύο ημέρες) ώστε να δρομολογηθούν αμέσως οι διαδικασίες πρόσληψης του νέου προσωπικού, να ορισθεί κανονική διοίκηση (υπό τον νέο υφυπουργό που θα έχει αποκλειστική αρμοδιότητα τη ΝΕΡΙΤ, όπως είπε χθες ο πρωθυπουργός) και να εκπέμψει πρόγραμμα μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου