Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η τελευταία "ευκαιρία" του Παπακωνσταντίνου

Έπεσαν στο κενό οι πονηριές του πρώην υπουργού

Φτάνει το τέλος για την Προανακριτική επιτροπή που ερευνά τις ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με τη μη αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ. Αύριο στις 10:30 το πρωί θα καταθέσει για τους χειρισμούς του στο θέμα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ενώ στις 4 Ιουλίου παραδίδεται το πόρισμα και ανοίγει ο δρόμος για την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο πρώην υπουργός είχε ζητήσει παράταση 2 μηνών προκειμένου να επεξεργαστεί τη δικογραφία των περίπου 20.000 σελίδων ελπίζοντας οτι θα γίνουν εκλογές και θα υπάρξει παραγραφή αίτημα που η Επιτροπή απέρριψε, παρέχοντας του ένα περιθώριο 10 ημερών για την κατάθεση του.

Στις αρχές Ιουνίου η Ολομέλεια της Βουλής έδωσε την έγκριση της για την διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, με την προσθήκη του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος.

Μετά την απολογία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, είτε αυτή είναι προφορική είτε γραπτή, τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα εκδώσουν πόρισμα ή πορίσματα βάσει των οποίων θα γίνει η τελική συζήτηση και η μυστική ψηφοφορία (στις 4 Ιουλίου) που θα κρίνει αν και με ποιες κατηγορίες θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο.

Με βάση το βούλευμα το οποίο θα εκδοθεί, αν είναι παραπεμπτικό θα συγκροτηθεί το Ειδικό Δικαστήριο το οποίο θα δικάσει τον πρώην υπουργό και η Βουλή θα ορίσει τους κατηγόρους βουλευτές.

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου