Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

"Πανικός" στην Ευρώπη για Σπανούλη-Χάινς

Παρά το άδοξο φινάλε στο ελληνικό πρωτάθλημα (που δεν του άξιζε όσον αφορά κυρίως τη συμπεριφορά ελάχιστων ξεροκέφαλων οπαδών του) τα πετράδια στο στέμμα του πρωταθλητή Ευρώπης δεν έχουν χάσει τη λάμψη τους. Ετσι, πρωτοκλασάτοι παίκτες του Ολυμπιακού αποτελούν την πρώτη επιλογή μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού, που προσφέρουν γην και ύδωρ για να τους κάνουν δικούς τους. Για όλους τον πρώτο (και ενδεχομένως τον τελευταίο) λόγο θα έχουν οι αδελφοί Αγγελόπουλου, που πέρυσι έκαναν την υπέρβαση κυρίως με την ανανέωση του συμβολαίου του ήρωα της Πόλης Γιώργου Πρίντεζη.
Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα αλλά και ακριβά. Ο Βασίλης Σπανούλης, εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης, καθώς και ο Κάιλ Χάινς, αποτελούν ήδη τον μεγάλο στόχο ομάδων όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Φενέρμπαχτσε, η Εφές Πίλσεν, ακόμα και η Μπαρτσελόνα, αν και οι Καταλανοί μέχρι αύριο έχουν αποκλειστικά στραμμένη την προσοχή τους στο πρωτάθλημα (Τετάρτη βράδυ βγαίνει ο πρωταθλητής στη Μαδρίτη).

Το γεγονός ότι οι δύο παίκτες που «καίνε» τον Ολυμπιακό έχουν τον ίδιο (ξένο) μάνατζερ δεν σημαίνει κάτι, καθώς οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θέλουν να δουν ξεχωριστά τις δύο περιπτώσεις. Γι' αυτό άλλωστε, έχοντας ήδη συναντηθεί με τον Κάιλ Χάινς, του εξέφρασαν για μια ακόμα φορά την επιθυμία τους να συνεχίσουν μαζί και μάλιστα με συμβόλαιο που θα είναι σαφώς πάνω από έναν χρόνο (πιθανότατα τριετές).
Η πρόταση ξεπερνά τις 700.000 δολάρια τον χρόνο και ουσιαστικά είναι πάνω και από τον διπλασιασμό των μέχρι τώρα αποδοχών του, αλλά ο Αμερικανός ξέρει ότι μέσα σε δύο χρόνια άλλαξε επίπεδο και είναι λογικό να κοιτάει πλέον και το οικονομικό και αν αληθεύουν οι πληροφορίες από τη Ρωσία, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να προσφέρει και κάτι παραπάνω από 1.000.000 δολάρια!
Συνεπώς, ο τρόπος προσέγγισης είναι σημαντικός, αλλά βασικά θα μετρήσουν και τα λεφτά, όπως και στην περίπτωση του μεγάλου αρχηγού Βασίλη Σπανούλη ο οποίος ναι μεν έπαιρνε 2,4 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά πήρε από το χέρι την ομάδα και την άλλαξε επίπεδο (μαζί με τον Ιβκοβιτς, τον Μπαρτζώκα και τους συμπαίκτες του). Ηταν ο απόλυτος ηγέτης και γι' αυτό οι Τούρκοι γράφουν για ποσά αστρονομικά από πλευράς Φενέρμπαχτσε (φαίνεται να προσφέρει ακόμα και 3 εκατ. τον χρόνο!).
Μην ξεχνάμε και τον Λο, όπως και τον Αντιτς, που όμως δεν είναι στην ίδια προτεραιότητα. Ο Σκοπιανός δύσκολα θα συνεχίσει, ενώ και για τον Λο δεν είναι βέβαιο ότι θα γίνει δελεαστική πρόταση. Πάντως, αν οι Αγγελόπουλοι κρατήσουν τουλάχιστον την κορυφαία δυάδα (Σπανούλης - Χάινς) θα είναι σαν να έχουν πάρει ένα είδος τίτλου. Οχι σαν το πρωτάθλημα που έχασαν, αλλά κάποιον που μπορεί να τους ξαναφέρει στην κορυφή (και) της Ελλάδας.

http://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου