Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

"Σπάνε" δύο υπερυπουργεία

Σπάνε δύο υπερυπουργεία

"Σπάνε" δύο υπερυπουργεία

Στη διάσπαση των δύο υπερυπουργείων προχωρά άμεσα η κυβέρνηση, σύμφωνα με το ΜΕGA.

Έτσι, το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, "σπάει" σε υπουργείο Ανάπτυξης και υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ενώ το υπερυπουργείο Παιδείας χωρίζεται σε υπουργείο Παιδείας και σε Πολιτισμού και Αθλητισμού .

Οι συζητήσεις για τα πρόσωπα που θα καλύψουν τις κρίσιμες θέσεις, όπως αυτή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης που το Μέγαρο Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη έμφαση, γίνονται μέχρι την τελευταία στιγμή. Αμετακίνητος θεωρείται μέχρι αυτή την ώρα μόνο ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Οι δηλώσεις που θα κάνουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή τους θα αφορούν στην προγραμματική τους συμφωνία και το πλαίσιο λειτουργίας της  κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το MEGA, οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν καταλήξει σε 6-7 σημεία: το δημοσιονομικό (δηλαδή όχι σε άλλα μέτρα), η σχέση με την Ε.Ε., η φορολογική μεταρρύθμιση, οι αποκρατικοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, η διοικητική μεταρρύθμιση, το θέμα της υγείας και το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων, η ανεργία και η κοινωνική συνοχή όπου το ΠΑΣΟΚ δίνει μεγάλη βαρύτητα , καθώς και η συνταγματική αναθεώρηση.

http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου