Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά

Διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε ναρκωτικά από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Βουλγαρία και τα διακινούσε... στη συνέχεια σε διάφορες περιοχές , αλλά και σε φυλακές της χώρας εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.
Σε ευρείας κλίμακας αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές σε Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κατερίνη και Καστοριά συνελήφθησαν συνολικά 25 άτομα. Από τους συλληφθέντες, οι 23 αποτελούν μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, η δράση της οποίας φαίνεται πως ξεκίνησε πέρυσι τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα κατηύθυναν πέντε αρχηγικά στελέχη από τα οποία ταυτοποιήθηκαν τα τρία. Πρόκειται ειδικότερα για έναν 51χρονο Έλληνα, ο οποίος συνελήφθη, έναν 38χρονο Βούλγαρο, έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, έναν ακόμη 38χρονο ομοεθνή του, ο οποίος δεν συνελήφθη κι άλλα δύο άτομα, τα στοιχεία των οποίων δεν ταυτοποιήθηκαν.
Εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος από την αγοραπωλησία ναρκωτικών ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος συνολικά 60 μελών της οργάνωσης (55 ανδρών και πέντε γυναικών), από τα οποία τα 13 είναι έγκλειστα σε σωφρονιστικά καταστήματα.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου