Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Διαθεσιμότητα: Πρώτα παράταση και μετά ξήλωμα του «σχεδίου Μανιτάκη»

Παράταση στο φλέγον θέμα της κινητικότητας αναμένεται να ζητήσει από την τρόικα, δια μέσω του νέου υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκη. Το μέτωπο της κινητικότητας που θα οδηγήσει στην έξοδο χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την χρηματοδότησης της χώρας.

Η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, απελευθέρωσε τους τόνους της κριτικής για τον απερχόμενο υπουργό Α. Μανιτάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, του επέρριψε την ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο  σχετικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως εκτιμά και  η νέα ηγεσία του υπουργείου, το πρόβλημα υπήρχε και στο σχέδιο Μανιτάκη, το οποίο χαρακτηρίζεται «θεωρητικό κατασκεύασμα, δύσκολο και χρονοβόρο να εφαρμοστεί στην πράξη.»   Αποτέλεσμα, η εκτίμηση ότι θα πρέπει να υπάρξει νέο σχέδιο, πιο ευέλικτο, εφαρμόσιμο στην πράξη για να μην χρειαστεί όπως λέγεται να επαναληφθεί το φαινόμενο της ΕΡΤ, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας.

Η κυβέρνηση θα ζητήσει  παράταση -και ευελπιστεί ότι θα την πάρει-μέχρι τον Αύγουστο. Θα ζητήσει το χρόνο για το ξήλωμα και την αντικατάσταση του σχεδίου Μανιτάκη.  ¨Όπως λέγεται χαρακτηριστικά οι τροικανοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για τέχνασμα αποφυγής ευθυνών, αφού είναι σε θέση να γνωρίζουν τις θέσεις του νέου υπουργού, που σε αντίθεση με τον προηγούμενο, έχει ως ιδεολογική του σημαία, τη μείωση του κράτους.

Πρώτα λοιπόν παράταση και αμέσως ξήλωμα του σχεδίου Μανιτάκη

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου