Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ δεν θα αποφασίσει για την ΠΓΔΜ

to-symboylio-genikwn-ypothesewn-ths-ee-den-tha-apofasisei-gia-thn-pgdm

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 25 Ιουνίου, δε θα λάβει καμία απόφαση σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (πΓΔΜ), σύμφωνα με σχετική δήλωση ευρωπαϊκής πηγής, αναφέρει στη σημερινή έκδοσή του το έντυπο πληροφόρησης για ευρωπαϊκά ζητήματα, Agence Europe.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε στην Agence Europe ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ολοκληρώσει την έκθεσή της για την πΓΔΜ, όπως ζητήθηκε στα συμπεράσματα του Συμβουλίου του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο «η γνώμη του Συμβουλίου είναι ότι ο χρόνος δεν είναι κατάλληλος να προχωρήσει πέρα από τις θέσεις που έχουν ήδη διατυπωθεί». «Δε θα υπάρξουν συμπεράσματα για την ΠΓΔΜ», πρόσθεσε η ίδια πηγή, σημειώνοντας ότι «το θέμα θα μπορούσε να ανακύψει και πάλι στο Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο».

Η ίδια ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε επίσης ότι μια σειρά από γεγονότα στη χώρα αποτελούν «πηγή ανησυχίας». Αν και έχει σημειωθεί βελτίωση, τα ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί και τα «διμερή θέματα» με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία «δε δίνουν τη δυνατότητα στο Συμβούλιο να λάβει θετικά μέτρα».

http://newpost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου