Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η τουρκική ηγεσία δεν βλέπει Ευρωπαίους - Βροχή οι ακυρώσεις συναντήσεων

Σε αλλεπάλληλες ακυρώσεις συναντήσεων Ευρωπαίων και Τούρκων αξιωματούχων προχωρά η Άγκυρα, αμήχανη, ''μαγκωμένη''  και ενοχλημένη από τη στάση  των εκπροσώπων των Ευρωπαϊκών θεσμών για το θέμα των διαδηλώσεων και την αντιμετώπισή τους, γράφει σήμερα η Cumhuriyet.
Η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Άγκυρα, ακυρώθηκε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Σαντουλάχ Εργίν και τον Υπουργό ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς, όπως ήδη ανακοίνωσε  ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Elmar Brok. Η συνάντηση των Τούρκων αξιωματούχων με τα μέλη της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, είχε προγραμματιστεί για την τρέχουσα βδομάδα στην Άγκυρα, προκειμένου οι δύο πλευρές να συζητήσουν την εξέλιξη της διαδικασίας για την ειρήνη.

Σημειώνει δε ότι όχι μόνο οι δύο Τουρκοι Υπουργοί, αλλά και ο Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας κ. Γκιουλ και ο Πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης κ. Τζεμίλ Τσιτσέκ αρνήθηκαν επίσης να συναντηθούν με την αντιπροσωπεία.
Ακυρώθηκε και η προγραμματισμένη συνάντηση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της  τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στις Βρυξέλλες. Η τουρκική κοινοβουλευτική Επιτροπή, η οποία  ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο των συναντήσεών της στην Ολλανδία, ακύρωσε όλες τις συναντήσεις της στο Βέλγιο, που θα ξεκινούσαν αύριο.Ενδέχεται να ακυρωθεί και η συνεδρίαση της κοινής κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, που είχε οριστεί για τις 27 και 28 Ιουνίου, γράφει η Milliyet.
Χαρακτηριστικό ε'ιναι ''οτι ο κ. Γιαλτσίν Ντογάν της Hurriyet διαττυπώνει την εκτίμηση ότι αποτελεί <<μεγάλο λάθος να πιστεύουμε ότι οι εξελίξεις που αποξενώνουν την Τουρκία και την ΕΕ θα περιοριστούν μόνο σε πολιτικό επίπεδο>> . 

http://www.onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου