Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Αρθρο-φωτιά του Focus για τους πραγματικούς λόγους που οδήγησαν τον Πάστορα να ρίξει την τρικομματική!

Αρθρο-φωτιά του γερμανικού Focus για την αποχώρηση του Πάστορα Κουβέλη από την κυβέρνηση δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες. Τα διεθνή ΜΜΕ έχουν πάρει χαμπάρι τις απέλπιδες προσπάθειες του βαθέως κράτους της διαπλοκής να ανατρέψει κάθε μεταρρύθμιση χρησιμοποιώντας τους πολιτικούς αχυρανθρώπους του.

Το Focus λοιπόν αναφερόμενο στην αποχώρηση του Πάστορα  από την τρικομματική κυβέρνηση επισημαίνει ότι η ΕΡΤ είναι απλά η αφορμή ενώ υπάρχουν άλλα βαθύτερα αίτια.

«Στην πραγματικότητα, τα αίτια είναι βαθύτερα...», σημειώνει το περιοδικό στην ηλεκτρονική του έκδοση.

Το Focus  αναφέρεται στις επιπλοκές που παρουσιάστηκαν τόσο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, όσο και σε εκείνη της Gazprom. “Πριν μερικά χρόνια οι Ρώσοι έδιναν 5 δις για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ). Ξαφνικά έκαναν πίσω για το 1 δις...Οι Ρώσοι εξέλαβαν σαν προσβολή την προτεραιότητα που έδωσε ο Σαμαράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ στην κρατική εταιρεία του Αζερμπαιτζάν αποκλείοντας την Gazprom. Εξάλλου δεν ήταν διατεθειμμένοι να δεχθούν τα βουνά από τους απλήρωτους λογαριασμούς  των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων στην ΔΕΠΑ....Eνα παρόμοιο δράμα εξελίσσεται και γύρω από την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ με τους νέους αγοραστές, την  τσέχικη  Εmma Delta, να αγνοούν τις μυστικές συμφωνίες του ΟΠΑΠ με την Ιntralot του ανταγωνιστή τους  Σωκράτη Κόκκαλη στην περίπτωση των Λαχείων...»

Στη συνέχεια αναφέρεται στην άνοδο του νεοναζισμού στην Ελλάδα και επισημαίνει τις δυσκολίες του νέου κυβερνητικού εγχειρήματος.

http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου