Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Σενάρια κατασκοπείας των G20 «καίνε» το Λονδίνο

Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η αποκάλυψη ότι Βρετανοί πράκτορες κατασκόπευαν τους ηγέτες της G20!

Τον ασκό του Αιόλου ανοίγει με τις αποκαλύψεις περί "Μεγάλου Αδερφού" made in Britain το "βαθύ λαρύγγι" των υποκλοπών στις ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, o οποίος , είναι η "πηγή" της πρωτοσέλιδης είδησης στην εφημερίδα Guardian που "καίει" σήμερα την κυβέρνηση του Λονδίνου , σύμφωνα με την οποία, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν πολιτικούς που συμμετείχαν στο G20 το 2009.

Οι αποκαλύψεις της Guardian έσκασαν σαν βόμβα στη Βρετανία λίγες ώρες πριν την έναρξη του G8 στο πολυτελές θέρετρο της Βορείου Ιρλανδίας, Λαφ Ερνι την ώρα που ο "καταδότης" του μυστικού προγράμματος παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ "καρφώνει" μετά την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο. Οι αποστολές όλων των κρατών που συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των G20 θα βρεθούν εκ νέου υπό την «ομπρέλα » του Λονδίνου για τη συνεδρίαση των G8, ενδεχομένως προκαλώντας ένταση και υποψίες μεταξύ των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τους υπολογιστές και τις τηλεφωνικές συνομιλίες ξένων πολιτικών και αξιωματούχων που έλαβαν μέρος σε δυο συνεδριάσεις των G20 στο Λονδίνο το 2009 έχοντας βεβαίως το πράσινο φως από την βρετανική κυβέρνηση .Στο στόχαστρο είχαν βρεθεί τότε Τούρκοι και Νοτιοαφρικανοί πολιτικοί, ακόμα και το "πολιτικό τέκνο" του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Στόχος των παρακολουθήσεων, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα στα οποία είχαν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι της "Guardian" και τα οποία τους τα χορήγησε ο Σνόουντεν, όπως υποστηρίζει το CNN, ήταν η διασφάλιση διαπραγματευτικού πλεονεκτήματος σε βάρος ξένων αποστολών που συμμετείχαν στο G20. Ανάμεσα στους στόχους που κατονομάζονται βρίσκονται η Τουρκία και η Νότια Αφρική. Στα πλοκάμια των βρετανικών μυστικών υπηρεσειών πιάστηκαν ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας Μεχμέτ Σιμτσέκ και 15 Τούρκοι αξιωματούχοι.

Πώς δρούσε το κύκλωμα κατασκοπείας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών

Οι βρετανικές υπηρεσίες εξαπάτησαν ξένους απεσταλμένους στήνοντας internet cafe όπου είχαν εγκαταστήσει λογισμικό παρακολούθησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και πλήκτρων. Επιπλέον, παραβιάστηκε η ασφάλεια φορητών συσκευών τύπου BlackBerry που χρησιμοποιούσαν αρκετοί αξιωματούχοι, προκειμένου να παρακολουθούνται οι επαφές τους.

Στα ψεύτικα internet καφέ που έστηναν, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν παγιδεύει τους υπολογιστές για να υποκλέπουν τα μυστικά των πολιτικών και να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους ακολυθώντας κατά γράμμα τις εντολές της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού, Γκόρντον Μπράουν. Εκτός από τους υπολογιστές, ...κοριοί υπήρχαν και στα τηλέφωνα των πολιτικών.

http://www.parapolitika.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου