Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Tagesspiegel: Αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα τερματιστεί το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα

Tagesspiegel: Αν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, θα τερματιστεί το πρόγραμμα βοήθειας στην Ελλάδα

«Οι εταίροι του Αντώνη Σαμαρά δεν θέλουν να μοιραστούν το βάρος της απόφασης και ένας προεκλογικός αγώνας θα διέκοπτε για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες το πρόγραμμα βοήθειας ή θα το τερμάτιζε αν ερχόταν στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ», γράφει η Tagesspiegel.

Tο άρθρο της εφημερίδας του Βερολίνου τιτλοφορείται «Η κυβέρνηση σε τηλεοπτική κρίση» και σχολιάζει για το κλείσιμο της ΕΡΤ: «Αναμενόταν να είναι μία κίνηση που θα έκοβε το γόρδιο δεσμό και θα αποδείκνυε την αποφασιστικότητα για την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε με το κλείσιμο της ΕΡΤ να περάσει ένα μήνυμα. Ωστόσο η μονομερής απόφαση τερματισμού της εκπομπής έριξε τον τρικομματικό συνασπισμό στην πιο βαριά του κρίση μέχρι σήμερα».

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως αν δεν βρεθεί συμβιβασμός στη σημερινή σύσκεψη των τριών αρχηγών, ο κυβερνητικός συνασπισμός θα μπορούσε να διασπαστεί. «Η πιθανή συνέπεια θα ήταν τότε νέες εκλογές –και νέες εντάσεις για την Ελλάδα. Ένας προεκλογικός αγώνας θα διέκοπτε για τουλάχιστον μερικές εβδομάδες το πρόγραμμα βοήθειας ή θα το τερμάτιζε μάλιστα– αν ερχόταν στην εξουσία το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ», εκτιμά η εφημερίδα.

Ο Γερμανός αρθρογράφος σημειώνει επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς «κάνει με την απόλυση των 2.700 εργαζομένων της ΕΡΤ ένα μεγάλο βήμα προσέγγισης στις απαιτήσεις της τρόικας για κατάργηση 4.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα μέχρι το τέλος του χρόνου». Ωστόσο, όπως τονίζει, «ο Σαμαράς πιθανώς υποτίμησε τις πολιτικές αναταράξεις της απόφασής του».

http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου