Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εκσυγχρονίζονται τα βενζινάδικα με στόχο την παταξη του λαθρεμπορίου

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 30 εκατομμύρια ευρώ

Πρόγραμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των πρατηρίων υγρών καυσίμων, με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου, θα υλοποιήσει το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς.
Αντικείμενο της δράσης είναι η εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος εισροών-εκροών, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των πρατηρίων υγρών καυσίμων και την αποκατάσταση του ανταγωνισμού μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογικών εργαλείων.
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, με τα συστήματα αυτά επιτυγχάνεται η αποτελεσματική παρακολούθηση του ισοζυγίου καυσίμων από τις ελεγκτικές αρχές μέσω της διασύνδεσης του συστήματος με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Αποτέλεσμα των παραπάνω θα είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και η εξασφάλιση της παράδοσης ορθής ποσότητας καυσίμου στον καταναλωτή.

Δικαιούχοι των ενισχύσεων είναι οικονομικές μονάδες, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα στην ελληνικό χώρο, στον τομέα των πρατηρίων υγρών καυσίμων.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, το περιεχόμενο του Φακέλου Αίτησης, η διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων για την ένταξη στη δράση περιγράφονται αναλυτικά στον οδηγό που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της προκήρυξης.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου