Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ποινική έρευνα κατά του Μόρσι για σειρά καταγγελιών


Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη ξεκίνησε σήμερα τις ανακρίσεις του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και άλλων στελεχών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σχετικά με τις συνθήκες της απόδρασής τους από τις φυλακές κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 2011, ανακοινώθηκε από δικαστικές πηγές.
Οι έρευνες αφορούν τις κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί και θέλουν τον Μόρσι και άλλους σημαίνοντες ηγέτες της Αδελφότητας να έχουν αποδράσει από τις φυλακές του Ουάντι Νάτρουν (βορειοδυτικά του Καΐρου) κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Ιανουαρίου 2011 και στόχος τους είναι να εξακριβωθεί εάν αυτοί επωφελήθηκαν για τη φυγή τους από τη βοήθεια ξένων οργανώσεων, όπως η λιβανική Χεζμπολάχ, ή η παλαιστινιακή Χαμάς, αναφέρθηκε στην ίδια ανακοίνωση.
Η ανάκριση από τις υπηρεσίες εσωτερικής ασφάλειας του ανατραπέντος από την παρέμβαση του στρατού στις 3 Ιουλίου προέδρου Μόρσι διεξάγεται σε μυστική τοποθεσία, επεσήμαναν οι ίδιες πηγές.
Η έρευνα διεξάγεται παράλληλα προς την διερεύνηση, που ανακοινώθηκε χθες από τις δικαστικές αρχές, των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί κατά του Μόρσι και άλλων στελεχών της Αδελφότητας για «κατασκοπία», «υποκίνηση σε δολοφονίες διαδηλωτών» και «κακή οικονομική διαχείριση». Η διερεύνηση τούτη ενδέχεται να καταλήξει στο να διαταχθεί επισήμως η έναρξη δικαστικής έρευνας.

http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου