Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Στην Αθήνα ο Ενρικό Λέτα – Τον υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Αθήνα ο Ενρικό Λέτα – Τον υποδέχτηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα. Τον υποδέχτηκε σε ειδική τελετή στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Ιταλός πολιτικός ηγέτης πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας και αύριο Δευτέρα (29/07) στις 12.00 πρόκειται να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια ώρα πίσω στην Ιταλία οι υπουργοί της κυβέρνησης προχώρησαν στη δημοσίευση των περιουσιακών στοιχείων τους στο Διαδίκτυο, θέλοντας με την πράξη αυτή να δώσουν το καλό παράδειγμα σε ό,τι αφορά την διαφάνεια, την ώρα που εντείνεται η εκστρατεία εναντίον της φοροδιαφυγής.

Στις σημερινές κυριακάτικες ιταλικές εφημερίδες δημοσιεύθηκαν πίνακες και γραφήματα που κατατάσσουν τους υπουργούς αναλόγως των απολαβών και του πλούτου τους.

Η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Μαρία Καντσελιέρι βρέθηκε στην κορυφή του πίνακα με εισόδημα 319.000 ευρώ για το οικονομικό έτος 2012 και μεγάλη περιουσία, περιλαμβανομένων ακινήτων, καθώς και επενδύσεις.

Ο πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα δήλωσε εισόδημα 124.000 και καμιά επένδυση. Η υπουργός Ενσωμάτωσης των Μεταναστών Σεσίλ Κιέντζ είχε το χαμηλότερο εισόδημα, 38.500 ευρώ, και μέρος της κυριότητας ενός ακινήτου.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός της Ιταλίας περιόδευσε σε εταιρείες είσπραξης φόρων και ανακοίνωσε ότι κλιμακώνεται ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής, που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 120 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Είπε ότι εάν συγκεντρωθούν μεγαλύτερα ποσά, θα ελαφρυνθούν οι φόροι σε όλο τους το φάσμα.

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θεωρείται μια προσπάθεια-κλειδί για να συρρικνωθεί το ιταλικό δημόσιο χρέος, το οποίο ανέχεται στο 130% του ιταλικού ΑΕΠ.

Τα εισοδήματα που δήλωσαν τα μέλη της κυβέρνησης του Λέτα είναι πολύ χαμηλότερα από εκείνα που εξασφάλιζαν τα στελέχη της προηγούμενης, όπως είχαν δημοσιευτεί τον Φεβρουάριο του 2012.

Η προκάτοχος της Καντσελιέρι στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Πάολα Σεβερίνο, είχε δηλώσει εισόδημα 7 εκατ. από την επαγγελματική της δραστηριότητα το 2010 –είναι δικηγόρος–, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Μάριο Μόντι είχε δηλώσει εισόδημα 1,5 εκατ. ευρώ και πολλά ακίνητα.

http://troktiko.eu/2013/07/sthn-athina-o-enriko-leta-ton-upodechthke-o-antonhs-samaras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου