Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τρόικα: Κρυφή ατζέντα για Δημόσιο με 450.000 υπαλλήλους

Παραμένουν τα ερωτηματικά παρά τη διάψευση του υπουργείου Οικονομικών δημοσιεύματος στον κυριακάτικο Τύπο που κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα της τρόικας από το Σεπτέμβριο, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό αλλά και νέο πρόγραμμα κινητικότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων το 2014 με στόχο, όπως λέει ο Μ. Μορς, τους 450.000 υπαλλήλους στο δημόσιο.

«Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές» αναφέρει η λιτή ανακοίνωση-σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών για το δημοσίευμα
της Real News, που αναφερει ότι Σεπτέμβριο η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Μόρς: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους»

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους».

Να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο οι μόνιμοι και συμβασιούχοι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα ανέρχονταν σε618.709. Αριθμός που αναμένεται να μειωθεί με τις 2.000 απολύσεις που αναμένονται μέχρι τα τέλη του έτους αλλά και τους 11.000 από τους 25.000 «διαθέσιμους» του 2013 που είναι πιθανόν να απολυθούν οι αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων τους επόμενους μήνες αναμένεται να προσεγγίσει τους 600.000.

Δημοσιογράφοι Real News: Τα ίδια λέγατε και για την ΕΡΤ

Παράλληλα, όπως αναφέρει το enikos.gr, οι δημοσιογράφοι που έγραψαν το ρεπορτάζ, , τονίζουν: «Πρώτον ότι είναι αξιοπερίεργο να απαντά το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών για λογαριασμό της τρόικας.Δεύτερον ότι το ρεπορτάζ είναι απολύτως διασταυρωμένο από πηγές εντός και εκτός Ελλάδας.Και τέλος, υπενθυμίζουν ότι η τελευταία διάψευση για ρεπορτάζ της Realnews αφορούσε στο κλείσιμο της ΕΡΤ».

Ποια είναι η κρυφή ατζέντα

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει «έξι βόμβες:

• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
• Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
• Νέο πρόγραμμα κινητικότητας για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου