Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

"Σκορπίσαμε" την άθλια Γερμανία

Στο τρίτο της φιλικό στο τουρνουά του Ουλμ, η Εθνική δίχως να εντυπωσιάσει και παρουσιάζοντας και πάλι αμυντικά προβλήματα, πήρε τη νίκη απέναντι στην σαφέστατα πιο αδύναμη Γερμανία με 62-78. 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με το ίδιο σκορ (62-78) η Εθνική μας ομάδα είχε επικρατήσει της Γερμανίας στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005! 

Η Εθνική δίχως να ενθουσιάσει με την απόδοσή της κατάφερε να αποκτήσει ένα μικρό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του Αντρέα Τρινκιέρι να παρουσιάζουν και πάλι κενά στην άμυνά τους. Η γερμανική ομάδα μέχρι τα μισά περίπου της περιόδου ήταν κοντά στο σκορ, αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα η Εθνική πήρε κάποιους πόντους και έκλεισε το δεκάλεπτο με 10-18. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η κατάσταση στην άμυνα δεν άλλαξε, αλλά οι Γερμανοί ήταν άστοχοι και έτσι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πήγε στα αποδυτήρια με μία διαφορά έντεκα πόντων (30-41). Στο πρώτο μισό του ματς τις περισσότερες προσπάθειες πήρε ο Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος είχε 16 πόντους , με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι δεύτερος σκόρερ με μόλις έξι πόντους.

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Εθνική στην τρίτη περίοδο , τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αστοχία των Γερμανών και με ένα επιμέρους σκορ 16-24, να κλείσει την περίοδο με σκορ 46-65. Ο Κώστας Σλούκας με εύστοχο τρίποντο ανέβασε την διαφορά στους 24 πόντους (46-70), στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και έτσι η Εθνική, δίχως να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης πήρε τη νίκη με 62-78 στο τρίτο της φιλικό στο τουρνουά του Ουλμ.

Πρώτος σκόρερ της Εθνικής, η οποία παρατάχθηκε χωρίς τους Κώστα Καϊμακόγλου και Γιάννη Μπουρούση, ήταν ο Βασίλης Σπανούλης με 19 πόντους και τον ακολούθησε ο Γιώργος Πρίντεζης με δέκα πόντους. Από οκτώ πόντους είχαν οι Νίκος Ζήσης και Λουκάς Μαυροκεφαλίδης.

Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης, οι διοργανωτές τίμησαν την Εθνική ομάδα της Γερμανίας του 1993 που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ. Ένας – ένας οι παίκτες παρέλαβαν του 1993 παρέλαβαν τα βραβεία τους, καθώς συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής της Ευρώπης.

Δεκάλεπτα: 10-18, 30-41, 46-65, 62-78

Γερμανία (Mεντζ): Γκίφεϊ 3, Γκούντερ, Ζβίνερ 3, Σαφάρτζικ 7, Τάντα, Στάιγκερ 7, Πλέις 18, Μπέντζινγκ 7, Ντόρεθ 8, Σέιφερτ 5, Ζίρμπες 1, Κινγκ 3

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Βασιλειάδης, Ζήσης 8, Σπανούλης 19, Περπέρογλου 3 (5ρ), Φώτσης 3, Παπανικολάου 5 (4 α), Μαυροκεφαλίδης 8, Βουγιούκας 2, Μπράμος 6, Πρίντεζης 10, Σλούκας 7, Κατσίβελης 7

http://www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου