Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Συντάξεις χωρίς εισφορές έδινε το ΤΕΑΥΕΚ

«Με εντολή μου ασκείται ήδη από επιθεωρητές κατεπείγων διαχειριστικός έλεγχος στο Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) το πόρισμα των οποίων θα έχω στα χέρια μου τις επόμενες ημέρες» τονίζει σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.
«Λυπάμαι» συνεχίζει ο κ. Βρούτσης «γιατί για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το κατακερματισμένο και πολυδαίδαλο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας - ένας πραγματικός λαβύρινθος- συντηρούσε και επέτρεπε διαχρονικά την εμφάνιση εστιών κακοδιαχείρισης και εικόνας διάλυσης.
Θέλω να διαβεβαιώσω ότι κάθε πτυχή αυτού του ζητήματος θα αναδειχθεί με πλήρη διαφάνεια και αποφασιστικότητα για καταλογισμό ευθυνών όπου υπάρχουν.
Και κάτι ακόμη. Μέσα από τις ενοποιήσεις και το νοικοκύρεμα που επιχειρούμε, όλες τις τρύπες και τις ανοικτές πληγές όπως αυτή θα τις κλείσουμε για πάντα» καταλήγει ο υπουργός Εργασίας.
Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν από τον έλεγχο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης το Ταμείο χορηγούσε συντάξεις με μοναδικό στοιχεία τις υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών ακόμη και λογιστών χωρίς να προηγηθεί η απόλυτη διασταύρωση με τις καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου