Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μ……..

Τρόικα: Ζητά κατάργηση των απεργιών στο Δημόσιο

Τρόικα: Ζητά κατάργηση των απεργιών στο Δημόσιο

Ένα νέο εργασιακό νόμο, που θα περιορίζει τις δυνατότητες λήψης απόφασης για την κήρυξη απεργίας, κυρίως στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ζήτησε η τρόικα κατά την προηγούμενη επίσκεψή της, πλην όμως κάτω από την αντίδραση των κυβερνητικών εταίρων παρέπεμψε τη συζήτηση για αργότερα. «Είναι σαν να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά» είναι η άποψη της κυβέρνησης, που ανησυχεί ιδιαιτέρως μήπως η τρόικα επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα το θέμα.
Οι ίδιες πηγές, που αποκάλυψαν στο Real.gr το αίτημα της τρόικας για νέο εργασιακό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας, ανησυχούν μήπως η τρόικα επανέλθει κατά τον επικείμενο έλεγχο, λόγω και της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής που αναμένεται στη χώρα, με επίκεντρο τις απεργίες των εκπαιδευτικών.
Το αίτημα της τρόικας, ωστόσο, προκαλεί μείζονες απορίες, καθώς αποτελεί παρέμβαση στο εσωτερικό δίκαιο της χώρας, αλλά βρίσκεται και σε κόντρα με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Εντείνονται, μάλιστα, οι προβληματισμοί μήπως η αντιπροσωπεία της τρόικας μεταφέρει περισσότερο επιθυμίες εγχώριων κέντρων, που τη βάζουν μπροστά, όπως στο παρελθόν έχει συμβεί και σε σειρά άλλων πραγμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου