Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Χαλάει ο καιρός με ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη. Σφοδρή κακοκαιρία, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι θα συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού, το επόμενο 48ωρο, σε όλη την χώρα.

Χαλάει ο καιρός με ισχυρές βροχές και πτώση θερμοκρασίας

Χαλάει ο καιρός από σήμερα, Τετάρτη σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνεχιστούν και την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η ΕΜΥ στο έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, από το πρωί της Τετάρτης, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενίσουν και θα μεταφερθούν σταδιακά μέχρι το βράδυ στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Για την Πέμπτη, έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν έως το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα πολύ ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, οι οποίοι θα επικρατήσουν αρχικά στα δυτικά και βόρεια και έως το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, παίρνοντας μέτρα αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα, να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμόδιων φορέων, να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
Αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου, μακριά από δέντρα. Επίσης, να μείνουν μέσα στο αυτοκίνητο, με τα προειδοποιητικά φώτα στάσης, μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα.
Τέλος, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα, ακόμα και αρκετές ώρες μετά την εκδήλωση των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς και να απέχουν από δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

http://www.tanea.gr

1 σχόλιο:

  1. http ://pieria2004.wordpress.com/page/2/
    ΤΗ ΘΑ ΨΗΦΗΖΕΣ ΣΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 55.7% (1,455 votes)


    ΣΥΡΗΖΑ 13.48% (352 votes)


    ΑΛΛΟ 10.22% (267 votes)


    ΤΙΠΟΤΑ 8.92% (233 votes)


    ΝΔ 4.86% (127 votes)


    ΚΚΕ 3.83% (100 votes)


    ΠΑΣΟΚ 2.07% (54 votes)


    ΔΗΜΑΡ 0.92% (24 votes)



    Total Votes: 2,612

    ΑπάντησηΔιαγραφή