Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Γερμανία: Κοντά σε συμφωνία για τον κατώτατο μισθό

Με την ιδέα της γενικής εφαρμογής του κατώτατου μισθού φαίνεται να συμβιβάζονται οι γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες (CDU), σύμφωνα με την γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, η οποία αναφέρει ότι το κόμμα της Άγγελα Μέρκελ θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί για την σταδιακή εφαρμογή του μέτρου.

«Φαίνεται ότι για τους Σοσιαλδημοκράτες το θέμα του κατώτατου μισθού, με 8,50 ευρώ την ώρα, είναι κάτι σαν θρησκευτικό δόγμα», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU, Φόλκερ Κάουντερ στην σημερινή Bild, αλλά τόνισε ότι χωρίς μεταβατικές περιόδους θα αποτελέσει απειλή για θέσεις εργασίας, ειδικά στις ανατολικές περιοχές της χώρας.

Ακόμη και η ίδια η Καγκελάριος, μιλώντας σε συνάντηση μελών της νεολαίας του κόμματός της, παραδέχθηκε ότι «το θέμα των 8,50 ευρώ θα παίξει ρόλο» στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Κάουντερ έσπευσε, πάντως, να θέσει την «κόκκινη» γραμμή για το κόμμα του: «Να μην πληγούν η ανάπτυξη και η απασχόληση. Δεν πρέπει ο κατώτατος μισθός να εξελιχθεί σε δολοφόνο θέσεων εργασίας», δήλωσε, ενώ το στέλεχος του CDU Κρίστιαν Φον Στέτεν ανέφερε ότι χωρίς κατώτατο μισθό είναι εμφανές ότι δεν θα υπάρξει μεγάλος συνασπισμός και σημείωσε ότι «κάπου θα πρέπει να υπάρχει μια αναφορά στα 8,50 ευρώ την ώρα». Πρότεινε δε να συμφωνηθεί ότι η ωρομίσθια αμοιβή «θα φθάσει σταδιακά στα 8,50 ευρώ».

http://www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου