Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός είναι ο αστυνομικός που σκοτώθηκε σε συμπλοκή στη Φλώρινα

Περιπολία για παράνομη αλιεία, στην ορεινή περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, στις Μικρές Πρέσπες, διενεργούσε η ομάδα των τριών αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας όταν δέχθηκε τα πυρά κακοποιών με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός αστυνομικού και δύο Αλβανών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής αστυνομικής διεύθυνσης δυτικής Μακεδονίας, κατά τη διάρκεια της περιπολίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν αυτοσχέδια καλύβα εντός της οποίας βρίσκονταν δύο υπήκοοι Αλβανίας οι οποίοι, όταν κλήθηκαν να ελεγχθούν, αντέδρασαν και άρχισαν να πυροβολούν κατά των αστυνομικών.

Ακολούθησε συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών κατά την οποία σκοτώθηκε ο 43χρονος υπαρχιφύλακας Ηλίας Κωστένης και οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν διαδοχικά πολεμικό τουφέκι τύπου Καλάσνικοφ το οποίο κατασχέθηκε, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα ασφαλείας Φλώρινας.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας εκφράζει «τη βαθιά οδύνη και τη θλίψη του για την απώλεια της ζωής του υπαρχιφύλακα Ηλία Κωστένη, ενός ακόμη αστυνομικού ο οποίος έπεσε σε ώρα καθήκοντος, στην προσπάθεια προστασίας της ζωής, της περιουσίας και της αξιοπρέπειας του Έλληνα πολίτη».

«Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του, στην κόρη του και σε όλους τους οικείους του. Η σκέψη μας είναι μαζί τους», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργού.

Η ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και δύο ένοπλων ατόμων, αλβανικής καταγωγής, σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή του Βροντερού Φλώρινας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, που κόστισε τη ζωή στον άτυχο 43χρονο

ΠΗΓΗ KOOLNEWS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου