Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

“Ο Βενιζέλος μοιάζει σαν τη γαλοπούλα πριν από τα Χριστούγεννα”

Venizelos-ypourgoi-kentrinews.gr

Το… “παρηγορία μόνη σού έμενε να λές περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις”, ταιριάζει γάντι στον Βενιζέλο του ΠΑΣΟΚ και στους λιγοστούς, πλέον, οπαδούς που ακολουθούν αυτό το κόμμα. Διότι το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, μπαίνει δεν μπαίνει – όπως δείχνουν πολλές δημοσκοπήσεις- στη βουλή. Για τις ευρωεκλογές δεν το συζητάμε, μιας και το 4,5% που απαιτείται για να βγάλει ένα κόμμα ευρωβουλευτή, μοιάζει όνειρο θερινής νυκτός.
Μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τον Βενιζέλο
Ο πρόεδρος της μικρής… συνιστώσας της ΝΔ, πήγε πριν από μερικά 24ωρα στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αφενός μια απέλπιδα προσπάθεια να διασκεδάσει τους δικούς του φόβους για το μέλλον του και αφετέρου να πείσει τα στελέχη του κόμματος πόσο «ικανός» και «αναντικατάστατος» είναι. Καταρχήν, είπε πως δεν θα φύγει από την προεδρία του κόμματος , λες και θα τον ρωτήσουν αυτοί που θα τον διώξουν. Και σύμφωνα με τα όσα λένε μέσα στο ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν θα αργήσει να γίνει… Στη συνέχεια όσοι ήταν στην αίθουσα «απόλαυσαν» ένα ρεσιτάλ του κυρίου ΕΓΩ.

Εγώ τούτο, εγώ το άλλο, εγώ το παράλο και πάει λέγοντας. Ο… κυρ- αντιπρόεδρος , διέψευσε (!!) τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ισχυριζόμενος πως η κυβερνητική σταθερότητα είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στη χώρα. Δύο παρατηρήσεις: η πρώτη αναφορικά με το εάν έχουν βάση οι πληροφορίες περί πρόωρων εκλογών. Φυσικά και δεν είναι “αστεία” τα σενάρια και φυσικά έχουν πολλές δόσεις αλήθειας- έστω κι αν το Μαξίμου, για προφανείς λόγους τα διαψεύδει. Και βάση έχουν και το σχέδιο των πρόωρων εκλογών είναι στα χέρια του πρωθυπουργού- έτοιμο προς ενεργοποίηση το αμέσως προσεχές διάστημα. Γι΄ αυτό «αστεία» είναι όσα ψελλίζει Βενιζέλος, που νομίζει ή ελπίζει πως ο Σαμαράς θα ζητήσει τη γνώμη του, για το πότε θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Εκτός αν ο πολύξερος Βενιζέλος νομίζει ότι ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν θα κοιτάξουν τι τους βολεύει εκλογικά, αλλά θα περιμένουν πότε θα “αναστηθεί” το ΠΑΣΟΚ.
Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με την περίεργη άποψη που έχει ο κ. Βενιζέλος περί κυβερνητικής σταθερότητας. Μα ακριβώς επειδή δεν υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα με το παραπαίον ΠΑΣΟΚ, θα πάει σε εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς. Εντάξει, το καταλαβαίνει ο καθένας, πως είναι δύσκολο να αποδεχτεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος πως το κόμμα του έχει πολλές πιθανότητες να μην είναι στην επόμενη βουλή, αλλά δεν του φταίει κανείς: ο ίδιος ως κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του τέως πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου, ψήφισε και υποστήριξε τα μνημόνια, τα χαράτσια, την άγρια λιτότητα και τις άλλες (μνημονιακές) εμπνεύσεις τους, με αποτέλεσμα να κάνουν το πάλαι ποτέ ισχυρό «Σοσιαλιστικό Κίνημα», ένα ηττημένο μικρό κόμμα!
Συμπέρασμα: είναι εξόχως διασκεδαστικό και συνάμα θλιβερό, να ακούει κανείς τον Βενιζέλο να μιλά για τα «επιτεύγματα» του. Το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων, φυσικά δεν τον έκανε ούτε σοφότερο, ούτε πιο χαρούμενο. Με εξαίρεση μια μικρή ομάδα ακραίων που τον στηρίζει, για ευνόητους λόγους, οι υπόλοιποι μέσα στο ΠΑΣΟΚ, απλά τον θεωρούν “βαρίδι″ και… τελειωμένο. “Ο Βενιζέλος μοιάζει απίστευτα σαν τη γαλοπούλα που θέλει πάση θυσία να αποφύγει τα Χριστούγεννα. Αλλά ποτέ δεν τα καταφέρνει…” έλεγε χαριτολογώντας μετά τις συνεδριάσεις κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για το μέλλον του Βαγγέλη Βενιζέλου.

http://www.kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου