Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Στα σκαριά η λύση για το ελληνικό χρέος

Ποιο είναι το μοντέλο που έχει αρχίσει να επεξεργάζεται στις λεπτομέρειές του η Κομισιόν

Η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους, με την παράλληλη μείωση του επιτοκίου, στη βάση του οποίου θα υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία, θα αποτελέσει τη λύση που θα προσφερθεί στην ελληνική κυβέρνηση, για την συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Όπως πληροφορείται η Voria.gr, το μοντέλο έχει αρχίσει να επεξεργάζεται στις λεπτομέρειές του η Κομισιόν.
Το ενδιαφέρον θα εστιασθεί, για παράδειγμα, στο αριθμό των επιπλέον δόσεων, που θα προκύψουν από την επιμήκυνση και θα κληθούν να αποδώσουν οι ελληνικές κυβερνήσεις των επόμενων 10ετιών, όπως επίσης και στο ύψος τους.
Πολύ μεγάλη προσοχή θα δοθεί επίσης στο αν και κατά πόσο θα χαρισθούν κάποιοι από τους τόκους των δανείων, όπως ακόμα και στο αν θα υπάρχει option για «σμίκρυνση» και αυτού ακόμα του κεφαλαίου, στην περίπτωση που η Ελλάδα δείξει καλή διαγωγή, στα χρόνια που έρχονται (σσ: τόσο ως προς την αποπληρωμή του χρέους της, όσο και ως προς την υλοποίηση των δεσμεύσεων που θα έχει αναλάβει, στο πλαίσιο των κάθε είδους προγραμμάτων).
Στην πραγματικότητα, θα πρόκειται για ένα συγκαλυμμένο «κούρεμα», όμως η διατύπωση του θα είναι εξαιρετικά προσεκτική, έτσι ώστε να μην προκαλέσει αντιδράσεις μεταξύ των άλλων χωρών - μελών της Ευρωζώνης.
http://www.voria.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου