Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Του … εξοχικού το κάγκελο στην πολιτική σκηνή -Εμπλέκουν και πολιτικό αρχηγό

Του … εξοχικού το κάγκελο στην πολιτική σκηνή -Εμπλέκουν και πολιτικό αρχηγό

Την ώρα που δημοσιεύματα δύο κυριακάτικων εφημερίδων (Έθνος και Πρώτο θέμα) δημοσιεύουν πληροφορίες που φέρουν τον Μιχάλη Λιάπη να έχει ανεγείρει εξοχική κατοικία με κοινοτικούς πόρους, ο υπουργός Υγείας εξαπολύει μέσω τηλεοπτικών παραθύρων την ίδια καταγγελία για πολιτικό αρχηγό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ. Κλήθηκε να σχολιάσει την νέα υπόθεση Λιάπη και περιορίστηκε να πει ότι ο πρώην υπουργός θα πρέπει να δώσει απαντήσεις γι’  αυτά που του προσάπτουν. Προχώρησε όμως και ένα βήμα παρακάτω. «Γνωρίζω ότι κάτι  αντίστοιχο έχει κάνει και πολιτικός αρχηγός» υποστήριξε για να συνεχίσει ονοματίζοντας τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο. Για να τεκμηριώσει την καταγγελία του, ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε δημοσιεύματα στο internetκαι …τιτιβίσματα στο twitter. «θα πρέπει να δώσει και ο κ. Καμμένος όπως και ο Λιάπης εξηγήσεις» κατέληξε ο υπουργός Υγείας προσθέτοντας ότι θα ζητήσει συγγνώμη από τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων αν αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό για το ακίνητο Καμμένου στην Ικαρία. Πάντως, ήδη από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγινε γνψστό ότι θα κατατεθεί μήνυση και αγωγή κατά του υπουργού Υγείας

Η υπόθεση Λιάπη

Τα δημοσιεύματα των δύο εφημερίδων, φέρουν τον Μιχάλη Λιάπη να έχει λάβει κοινοτική επιδότηση 10 εκατομμυρίων δραχμών προ 20ετίας προκειμένου να ανακαινίσει ακίνητο στην Ευρυτανία. Το ποσό φέρεται να είχε εγκρίνει εταιρεία που διεύθυνε ο νυν βουλευτής της ΝΔ (και υπόδικος για άλλη υπόθεση) Κώστας Κοντογεώργος. Πρόκειται για την εταιρεία Ευρυτανία ΑΕ η οποία τότε ήταν θυγατρική της Αγροτικής και λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας σε κοινοτικές χρηματοδοτήσεις. Την ίδια περίοδο που ο Μιχάλης Λιάπης φέρεται να εισέπραξε την επιδότηση για την ανακαίνιση ξενώνα πέντε δωματίων, ο ίδιος μετείχε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ως υφυπουργός Εμπορίου. Το ζήτημα που θα διερευνηθεί από τη δικαιοσύνη είναι αν όντως δόθηκαν οι επιδοτήσεις και αν το ακίνητο χρησιμοποιήθηκε ως ξενώνας ή ως εξοχική κατοικία του πρώην υπουργού. Πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τον δικηγόρο που εκπροσωπεί συγγενικό πρόσωπο του Μιχάλη Λιάπη. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Ο δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Εκπροσωπώντας την Βασιλική, σύζυγο Δημητρίου Λιάπη, και επί έτη δικηγόρος της, κατ'εντολήν της έχω να σημειώσω τα εξής:

-Η κυρία Λιάπη ήταν η μόνη και αποκλειστική δικαιούχος της επιδότησης. Ουδείς άλλος. Σημειωτέον ότι αυτή η επιδότηση ήταν ένα μικρό μόνο ποσοστό από το σύνολο της δαπάνης για την ανακαίνιση της πατρικής οικίας του συζύγου της.

-Ήταν η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη για την εμπορική εκμετάλλευση των προς ενοικίαση δωματίων, διατηρώντας νομίμως όλα τα απαραίτητα παραστατικά που εκδίδονταν στο όνομά της (βιβλία, πελατολόγιο, αποδείξεις κλπ). Ουδείς άλλος.

-Την εμπορική αυτή δραστηριότητα τερμάτησε αργότερα, λόγω θανάτου του συζύγου της. Προσφάτως μάλιστα προέβη και σε περαίωση των οικονομικών εκκρεμοτήτων της επιχειρήσης ως η μόνη και αποκλειστική υπεύθυνη. Ουδείς άλλος.

-Μετά το πέρας της εμπορικής αυτής δραστηριότητας, ούσα άκληρη, μεταβίβασε το ποσοστό της ιδιοκτησίας της, στον εκ του συζύγου της ανηψιό.

Πάσα άλλη ανάμειξη συγγενικών της προσώπων είναι όχι μόνο αβάσιμη αλλά και κακόβουλη».

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου