Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Κεφαλλονιά – σεισμός: Δρόμοι κομμένοι στα δύο και ανησυχία αλλά όχι τραυματισμοί

Μόνο ζημιές που πιθανόν να είναι και σοβαρές σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς δρόμοι άνοιξαν στα δύο (φωτο), έχει προκαλέσει ο σεισμός των 5,8 ρίχτερ που σημειώθηκε στις 15:55 το απόγευμα περίπου έξι χιλιόμετρα από το Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες  παλιά κτίσματα στον νησία καταρρεύσει, ενώ υπάρχει καθίζηση επαρχιακού δρόμου στους Πετανούς όπου και έχει αποκλειστεί κόσμος. Παράλληλα περιοχές του νησιού έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

Το επίκεντρο της δόνησης ήταν περίπου 292 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 116 χιλιόμετρα από την Πάτρα, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.

Ακολούθησαν ακόμη τέσσερις δονήσεις: στις 16.08′ μεγέθους 4,4 Ρίχτερ, στις 16.22′ 3,9 Ρίχτερ, στις 16.24′ 4,2 Ρίχτερ και στις 16.32′ σεισμός 3,7 Ρίχτερ.

Αντιδήμαρχος Κεφαλλονιάς: Υπάρχουν ζημίες και αναστάτωση αλλά όχι τραυματισμοί

«Βρισκόμαστε σε φάση καταγραφής των ζημιών, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νησί και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους. Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Κεφαλονιάς είναι σε επιφυλακή και έχουν βγει στους δρόμους. Ευτυχώς δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μόνο ζημιές, κυρίως από σπασμένες τζαμαρίες μαγαζιών και άλλων γυάλινων ειδών, καθώς και σε παλιά κτίρια του νησιού. Κάποιες περιοχές της Κεφαλονιάς έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τα συνεργεία της ΔΕΗ έχουν ήδη πιάσει δουλειά, για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, ενώ υπάρχουν και κατολισθήσεις βράχων σε επαρχιακούς δρόμους»,δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος

Να σημειωθεί ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μεταβαίνει με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Κεφαλονιά.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου