Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Πάνε για Οκτώβριο οι απολύσεις του 2015 – Οι εκλογές «σώζουν» τους δημοσίους υπαλλήλους

Tην πληροφορία ότι δεν θα υπάρχει δεσμευτική αναφορά για 2.000 απολύσεις το 2015, που είχε μεταδώσει από το μεσημέρι της Δευτέρας η aftodioikisi.gr, επιβεβαίωσε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας ανώτατος παράγοντας του υπουργείου  Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας, ο συγκεκριμένος παράγοντας τόνισε ότι «η κυβέρνηση εμμένει στη θέση της ότι δεν τίθεται θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων το 2015», προσθετοντας με νόημα ότι «βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία».

Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, η ικανοποίηση της απαίτησης της τρόικας για συγκεκριμένο αριθμό νέων απολύσεων υπαλλήλων εντός τους 2015 οδεύει προς παράταση.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι εκπρόσωποι των δανειστών ενόψει εκλογών του Μαϊου «πείστηκαν» ότι θα υπάρχει δεξαμενή απολύσεων για το 2015, μεταξύ άλλων από τους επίορκους και όσους υπαλλήλους έχουν προσληφθεί με πλαστά πιστοποιητικά. Ως εκ τούτου, απέσυραν την απαίτηση τους για συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων (2.000) για το 2015.

Φαίνεται δε, ότι αυτός ο αριθμός θα καθορισθεί σε νέα συνάντηση που θα έχουν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τις εκλογές, με πιο πιθανό χρόνο τον Οκτώβριο, που θα υπάρχει σαφής εικόνα από ελληνικής πλευράς.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου