Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βαριές καταγγελίες Μίχαλου κατά Χατζηδάκη

pic-0-norm.jpg

της Αθανασίας Μπίδιου

abidiou@voria.gr

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης εξαπέλυσε από το βήμα εκδήλωσης του Money Show ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι στην εταιρεία που πραγματοποίησε την έρευνα για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ συμμετέχουν συνεργάτες του Κωστή Χατζηδάκη.

Ερωτηθείς από τη Voria.gr για το ποια είναι η εταιρεία, ο κ.Μίχαλος προκάλεσε τον κ.Χατζηδάκη να δώσει εκείνος στη δημοσιότητα το όνομά της.

Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Money Show, ο κ.Μίχαλος κατηγόρησε τον κ.Χατζηδάκη ότι συμπεριφέρεται σαν «βασιλικότερος του βασιλέως» και πως είναι ο κύριος υπεύθυνος που τα Επιμελητήρια έχουν μπει στο στόχαστρο της τρόικας.

Επιπλέον, επανέλαβε ότι η ΚΕΕΕ είναι αντίθετη στις ρυθμίσεις που προβλέπει το νομοσχέδιο για το γάλα, το ψωμί, τα φάρμακα και τα βιβλία. «Η μελέτη του ΟΟΣΑ περνάει χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή διαβούλευση», τόνισε ο κ.Μίχαλος για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Το όραμα της ανάπτυξης βλάπτεται όσο υπουργός είναι ο Κωστής Χατζηδάκης»,

Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ υποστήριξε ότι η κατάργηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής στα επιμελητήρια ισοδυναμεί με λουκέτο για αυτά, καθώς δεν θα μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις λειτουργικές τους ανάγκες. «Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στον εκσυγχρονισμό και την αναμόρφωση των Επιμελητηρίων αλλά αυτή η κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου πρέπει να ακυρωθεί», πρόσθεσε.

Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι έχουν συγκεντρωθεί ήδη 175 υπογραφές βουλευτών από όλα τα κόμματα σε τροπολογία που προβλέπει  την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου  με την οποία καταργείται η υποχρεωτικότητα εγγραφής στα Επιμελητήρια.

Ο κ.Μίχαλος εκτίμησε ότι μέχρι αύριο το μεσημέρι οι υπογραφές θα αυξηθούν σε 180, ενώ κάλεσε τον υπουργό να φέρει την τροπολογία στη Βουλή, διότι διαφορετικά, όπως είπε, θα μιλάμε για «κοινοβουλευτική δικτατορία»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν αποτελεί μνημονιακή δέσμευση η κατάργηση της υποχρεωτικότητας και κατηγόρησε τον ΣΕΒ και τον Δημήτρη Δασκαλόπουλο για «στήσιμο» του θέματος με την εγγραφή στα Επιμελητήρια στη μελέτη της McKinsey, όπου περιλαμβάνεται κατάλογος με τα αγκάθια της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας. Σημείωσε, δε, ότι ο επικεφαλής της McKinsey σε πρόσφατη συνάντησή τους αποκάλυψε ότι «με προσωπικό σημείωμα Δασκαλόπουλου συμπεριλήφθηκε το θέμα των Επιμελητηρίων στην έκθεση-πόρισμα».

Τέλος, αναφερόμενος στα παράπονα των επιχειρηματιών για το ΓΕΜΗ τόνισε ότι ο νόμος που το διέπει είναι λανθασμένος, στρεβλός και ανεφάρμοστος. Δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα παρά τις επισημάνσεις των Επιμελητηρίων, που καλούνται να υπηρετήσουν το νόμο, δήλωσε ο κ.Μίχαλος.

http://arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου