Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Κύριε Δήμαρχε της Κατερίνης, δίχως υπερηφάνεια, σας παρουσιάζουμε…

Ρεπορτάζ: Γιώργος Οικονομίδης.
27 Απριλίου 2014.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (10).

Αυτόπτης μάρτυρας βρέθηκα σήμερα το μεσημέρι στην αρχή του πεζόδρομου στην πλατεία, όταν μια κυρία, δημότισσα Κατερίνης κόντεψε να σπάσει το τακούνι της και να σωριαστεί καταγής διότι...


σκόνταψε στο σπασμένο καπάκι που υποτίθεται ότι σκεπάζει την οπή που βλέπετε στον δέκτη σας.
Εκτός από τα σπασμένα πλακάκια που βάζουν σε κίνδυνο τους πεζούς, έχετε σ’ αυτό τό χάλι και την εν λόγω τρύπα όπου ο κάθε δημότης…μπορεί να τραυματιστεί εάν δέν την προσέξει και πατήσει επάνω της.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (11).Πολύ περισσότερο κάποιο μικρό παιδάκι, με το μικρό του ποδαράκι, που ίσως πατήσει μέσα με απρόβλεπτες συνέπειες.
Φανταστείτε να τρέχει το παιδάκι και να πατήσει στο σπασμένο καπάκι τί θα συμβεί.
Το χειρότερο σενάριο είναι να πέσει με το κεφαλάκι του στο πλακόστρωτο και να χάσει και την ζωή του ακόμα… και αυτό από ένα σπασμένο καπάκι που δέν προβλέψατε κύριε Δήμαρχε να το αντικαταστήσετε.

Ποσώς με ενδιαφέρουν οι επερχόμενες εκλογές, και αυτό για να μή θεωρήσετε πώς κάνω “επίθεση” χάριν των εκλογών. Τώρα είδα την κατάσταση αυτή και τώρα την προβάλλω.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (9).

Βλέπετε δέν μιλώ γιά άλλες ατέλειες που είναι διάσπαρτες στον πεζόδρομο, όπως τις καφετέριες που έκαναν κατάληψη του πεζόδρομου με το μισό του δρόμου να το καλύπτουν τα καθίσματά τους δυσχεραίνοντας την ομαλή και ασφαλή διάβαση των πεζών. Δέν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο να έχουν άδεια κατάληψης οι εν λόγω καφετέριες… εάν έχουν άδεια τελικά.
Δέν μιλώ επίσης για τα αυτοκίνητα, και τα ποδήλατα, καθώς και τις μηχανές, που διασχίζουν τον πεζόδρομο ανάμεσα στους πεζούς, και πάλι με κίνδυνο ατυχήματος, αλλά και πολύ περισσότερο την καταπάτηση του δικαιώματος του πεζού να διανύει έναν πεζόδρομο ο οποίος του ανήκει διότι αυτός τον πλήρωσε με τα δημοτικά τέλη που κάθε τόσο χρεώνεται.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (6).Επίσης δέν μιλώ για τους κάδους ανακύκλωσης που δέν λειτουργούν… “προσωρινά”, ενώ οι πάντες γνωρίζουμε ότι:“ουδέν μονιμότερον του προσωρινού”.
Μιλώ τελικά μόνο για την κατάσταση αυτή που υπέπεσε στην αντίληψή μου με τα σπασμένα πλακάκια και το… μισοφέγγαρο καπάκι που βάζει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών, των πεζών… αλλά και των παράνομων ποδηλατών.

Φανταστείτε ένα ποδήλατο να πατήσει στην εν λόγω τρύπα όπως τρέχει. Οι συνέπειες ποιές θα είναι κύριε Δήμαρχε;;;
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (3).Εάν τυχόν γίνουν κάποιες μηνύσεις ή και αγωγές από τυχόν θύματα, ποιός θα πληρώσει τα σπασμένα κύριε Δήμαρχε; Ο δημότης φυσικά και όχι ο Δήμαρχος.
Το φιλόξενο βήμα της sporeas.tv θα χαρεί να έχει και την δική σας θέση και τοποθέτηση αλλά πολύ περισσότερο να δούμε την αντικατάσταση των χαλασμάτων αυτών, έστω και “για τα μάτια” εν όψη εκλογών, όπως είθισται να γίνεται τέτοιες ημέρες, με υποσχέσεις, με παροχές, με έργα, και τόσα άλλα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.

Έστω και “για τα μάτια” κάντε κάτι κύριε Δήμαρχε, για να μή το απαιτήσουν οι δημότες, εφόσον είσαστε υποχρεωμένος.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (8).

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (7).

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (5).

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (12).

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ (2).

ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ.

Υ.Γ.: Μετά από τό παραπάνω ρεπορτάζ ο Δήμαρχος προέβη στην πλήρη αντικατάσταση όλου του πεζόδρομου, απ’ όπου και το παρακάτω βίντεο μας (φάτε μάτια ψάρια δηλαδή).
Επόμενο είναι ότι αστειεύομαι θέλλοντας να δείξω τον τρόπο εργασιών στό εξωτερικό, κάτι που η Ελλάδα ίσως δέν δεί ποτέ της.

http://pieriki.blogspot.gr/2014/04/blog-post_2798.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου