Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Κατερίνη θα αποκτούσε Σίλικον Βάλεϊ αλλά δεν τα κατάφερε

Τεχνολογικό Πάρκο είχε υποσχεθεί ότι θα δημιουργήσει στην Κατερίνη στο προεκλογικό της πρόγραμμα του 2002 η σημερινή δημοτική αρχή, κάτι σαν ζώνη καινοτομίας θα μπορούσε κανείς να το φανταστεί, που πέρασε έτσι στα ψηλά σε ένα... έντυπο τεχνοκρατικής φλυαρίας.
Μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση και περίπου οκτώ χρόνια θητείας, το Τεχνολογικό Πάρκο εγκαταλείφθηκε ως ιδέα και εξαφανίστηκε εντελώς από το προεκλογικό πρόγραμμα του 2006, ενώ και το περιβόητο Βιοτεχνικό Πάρκο που υποτίθεται θα ενίσχυε την επιχειρηματικότητα με φθηνή γη και οργανωμένες υποδομές έχει γίνει ανέκδοτο.
Το θέμα δεν είναι οι υποσχέσεις, αλλά ότι σήμερα ο Δήμος Κατερίνης παραμένει πίσω ακόμη και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών, όταν άλλοι Δήμοι έχουν διασφαλίσει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για τους πολίτες, μειώνοντας γραφειοκρατία και ταλαιπωρία που υφίσταται κανείς στη συναλλαγή του με το Δήμο.
Πολύ περισσότερο όταν πολλά χωριά του Δήμου Κατερίνης αντιμετωπίζουν και σήμερα δυσκολίες πρόσβασης στο ίντερνετ και το δωρεάν wifi στο κέντρο της πόλης αποτελεί μια ακόμη φούσκα μιας διοίκησης που επιμένει να παρουσιάζει μεγαλόπνοα σχέδια χωρίς εφαρμογή.

Άλλος Δρόμος για την Κατερίνη

allosdromos.gr

http://pieriki.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου