Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Σαφάρι για προϊόντα παραεμπορίου και είδη «μαϊμού» στην Παραλία Κατερίνης.

Σαφάρι για προϊόντα παρεμπορίου και είδη «μαϊμού»

Άφαντος παραμένει ο 56χρονος ιδιοκτήτης δυο καταστημάτων τουριστικών ειδών στην Παραλία Κατερίνης, όπου έκαναν αιφνιδιαστική επιχείρηση για έλεγχο οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και διαπίστωσαν ότι διακινούσε μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης γνωστής εταιρείας.

Σε έρευνες που έγιναν στα δυο μαγαζιά, βρέθηκαν 544 απομιμητικά προϊόντα από τα οποία 38 καθρεφτάκια, 33 φουλάρια, 70 πορτοφόλια, 68 τσάντες, 260 ζεύγη γυαλιών ηλίου, 70 θήκες γυαλιών ηλίου, 2 νεσεσέρ και 3 θήκες κινητών που κατασχέθηκαν.
Ο 27χρονος προσωρινά υπεύθυνος συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης κατηγορούμενος για πλαστογραφία, παράβαση της νομοθεσίας περί αθέμιτου ανταγωνισμού, παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και τον ιδιοκτήτη που αναζητείται.
Συνολικά 464 είδη παραεμπορίου διέθεταν προς πώληση και δυο Έλληνες ηλικίας 62 και 23 χρόνων που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Τα παράνομα εμπορεύματα κατασχέθηκαν και οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα για στέρηση παραστατικών.
Αλλά και στη Λάρισα συνελήφθη ένας 70χρονος που διέθετε προς πώληση αθλητικά παπούτσια «μαϊμού» με τις φίρμες γνωστών εταιρειών, έναντι δέκα ευρώ το ζευγάρι.
Στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του κατασχέθηκαν 47 ζευγάρια και ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας κατηγορούμενος για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

http://www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου