Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΟΚ πήρε άριστα στις εξετάσεις για τον τίτλο στο Γ. Καραϊσκάκης

Ο ΠΑΟΚ πήρε άριστα στις εξετάσεις για τον τίτλο στο Γ. Καραϊσκάκης

Στις εξετάσεις για τον τίτλο, ο ΠΑΟΚ του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε άριστα σημειώνοντας σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού στο Γ. Καραϊσκάκης με σκορ 2-1 που του έδωσε αέρα +5 βαθμών στην κορυφή της βαθμολογίας.
Ο Δικέφαλος του βορρά άλωσε το φρούριο του Ολυμπιακού, το οποίο ήταν απόρθητο την εφετινή σεζόν (πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο πρωτάθλημα) και νίκες στα τελευταία πέντε ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ με Μπενφίκα (1-0), Αντερλεχτ (3-1), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-0), τη προηγούμενη σεζόν, Ατλέτικο Μαδίτης (3-2), Γιουβέντους (1-0).
Η ομάδα του Μίτσελ δεν βρήκε λύσεις και παγιδεύτηκε στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Ο Αγγελος Αναστασιάδης είχε καλά στημένο τον ΠΑΟΚ στο τερέν και έδειξε ότι δεν πήρε χαμπάρι από την καυτή έδρα του Ολυμπιακού. Ο Δικέφαλος του βορρά έπαιξε με έξυπνη τακτική και χτύπησε με το σύστημα των αντεπιθέσεων με τους Αθανασιάδη (43΄), Περέιρα (47΄).
Ο Μίτσελ ανακάτεψε την τράπουλα μετά το 1-2 στο β΄ ημίχρονο με την είσοδο των Ντοσεβί, Κασάμι, Μπενίτες όμως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει λύσεις απέναντι στην συμπαγή άμυνα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Ο Ολυμπιακός είχε κατοχή της μπάλας και βγήκε περισσότερες φορές στην εστία του Γλύκου . Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν με δύναμη στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν από τις πτέρυγες με τους Φουστέρ, Αφελάι να ανοίξουν την καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι πλάγιοι μπακ των φιλοξενούμενων Σκόνδρας, Ρατς με τους δύο στόπερ Βίτορ, Τζιόλη είχαν σωστή αλληλοκάλυψη.
Ο Μήτρογλου σε ακόμα ένα ματς χάθηκε και μάλιστα ακούστηκαν αποδοκιμασίες από την εξέδρα! Για πρώτη φορά οι φίλοι του Ολυμπιακού ζήτησαν αλλαγή για τον βαρύ φορ της ομάδας τους. Οι Πειραιώτες με σουτ προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Γλύκου. Μέχρι το 24΄ ο ΠΑΟΚ δεν είχε πατήσει καλά-καλά την περιοχή του Ρομπέρτο.
Οι γηπεδούχοι είχαν τέσσερα σουτ χωρίς να βρουν στόχο με τους Φουστέρ (8΄), Μιλιβόγεβιτς (13΄,21΄), Αφελάι (22΄).
Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη στην πρώτη επίσκεψη της στην Ερυθρόλευκη εστία έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, όμως δεν μέτρησε γκολ γιατί ο Περέιρα υποδείχτηκε οφσάιντ σωστά από τον επόπτη Φραγκιαδάκη (25΄). Στο επόμενο λεπτό ο Ρομπέρτο απέκρουσε ενστικτωδώς σουτ του Τζανδάρη.
Ο ΠΑΟΚ χτύπησε σε οργανωμένη επίθεση στο 43΄. Ο Σαλπιγγίδης τροφοδότησε τον Σκόνδρα ο οποίος έβγαλε σέντρα, ο Περέιρα δεν μπόρεσε να κάνει σουτ και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Κλάους Αθανασιάδης ( 6 γκολ) από κοντά έκανε το 0-1.
Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Σε κόρνερ του Ντομίνγκες , ο Φουστέρ με βολίδα με το αριστερό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γλύκο (1-1). Ηταν γκολ για χάι λάιτ. Στη φάση αυτή ο Μιλιβόγεβιτς προσπάθησε να περάσει πάνω από τον πεσμένο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ Γλύκο και τον τραυμάτισε με το πόδι του. Ο Γλύκος με το σφύριγμα της λήξης του α΄ ημιχρόνου έτρεξε στη φυσούνα για να ζητήσει προφανώς το λόγο από τον Μιλιβόγεβιτς.
Στο β΄ ημίχρονο ψυχρολουσία στο Γ. Καραϊσκάκης. Από αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού ο Φακούντο Περέιρα βρέθηκε σε θέση βολής και με αριστερό βολέ νίκησε τον Ρομπέρτο (1-2) στο 47΄. Εκπλητικό γκολ από τον αργεντινό μεσοεπιθετικό. Ένα λεπτό νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τους γηπεδούχους ο Σαλπιγγίδης (το σουτ από πλεονεκτική θέση εξουδετέρωσε ο Ρομπέρτο).
Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα με τους Φουστέρ (69΄), Αυλωνίτη (74΄), Κασάμι (80΄)χωρίς όμως αποτέλεσμα. Κακώς υποδείχτηκαν οφσάιντ οι Ντομίνγκες (έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι στο 84΄) και Τζανδάρης (έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στις καθυστερήσεις του ματς).
Λίγο πριν αρχίσει ο αγώνας οι οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν φωτοβολίδες και καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο και το ματς καθυστέρησε να αρχίσει τρία λεπτά.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων). Κίτρινη κάρτα: Φουστέρ, Ρατς, Κάτσε, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Γκολάσα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Αυλωνίτης, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (60΄ Κασάμι), Φουστέρ, Αφελάι (60΄ Ντοσεβί), Ντομίνγκες, Μήτρογλου (67΄ Μπενίτες).
ΠΑΟΚ:Γλύκος, Σκόνδρας (56΄ λόγω τραυματισμού Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζιόλης, Ρατς, Κάτσε (80΄ Μάρτενς), Γκολάσα, Τζανδάρης, Σαλπιγγίδης, Περέιρα (91΄ Ποζατζίδης), Αθανασιάδης.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου