Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Δήμαρχε να τους χαίρεστε!!!

Κατερίνη: Συνελήφθησαν για δωροληψία υπάλληλος του Δήμου και πολιτικός μηχανικός

Κατερίνη: Συνελήφθησαν για δωροληψία υπάλληλος του Δήμου και πολιτικός μηχανικός

Ενας 60χρονος υπάλληλος της Διεύθυνσης Δόμησης στον Δήμο Κατερίνης κι ένας 53χρονος ιδιώτης πολιτικός μηχανικός συνελήφθησαν στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της Ελληνικής Αστυνομίας, για δωροληψία υπαλλήλου και συνέργεια σε αυτή, αντίστοιχα.
Προηγήθηκε καταγγελία από ιδιοκτήτη ψητοπωλείου, σύμφωνα με την οποία ο δημοτικός υπάλληλος απαιτούσε, τόσο απευθείας από τον ίδιο, όσο και μέσω του πολιτικού μηχανικού 2.000 ευρώ, προκειμένου να διαγράψει πρόστιμο ύψους 13.832 ευρώ.
Το συγκεκριμένο πρόστιμο είχε επιβληθεί μετά από αυτοψία που διενήργησε ο υπάλληλος σε αυθαίρετη κατασκευή στο κατάστημα του καταγγέλλοντος.
Ακολούθησαν αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες, προσωπικές επαφές και συνεννοήσεις και το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη αρχικά ο 53χρονος πολιτικός μηχανικός, αφού προηγουμένως είχε παραλάβει το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση, στην επιχείρηση του καταγγέλλοντος.
Στη συνέχεια, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος εντόπισαν και συνέλαβαν και τον 60χρονο υπάλληλο του Δήμου.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται την Πέμπτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στον χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλο το 24ωρο στο τηλέφωνο 210 8779700 της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στο τηλέφωνο 2310 531884 της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος.

http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου