Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πλησιάζει κι άλλο την Μέρκελ

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές πλησιάζει κι άλλο την Μέρκελ

Το σκάνδαλο με τις υποκλοπές, τις οποίες φέρεται ότι έκανε η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) δείχνει σήμερα να πλησιάζει κι άλλο την καγκελαρία, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, αν και η Άγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν αναλυτές, φαίνεται ότι για άλλη μια φορά βρίσκεται στο απυρόβλητο.

"Η υπόθεση της BND (γερμανική υπηρεσία πληροφοριών) κλιμακώνεται και φτάνει την καγκελαρία" είναι ο τίτλος της συντηρητικής εφημερίδας Die Welt. Η Bild χαρακτηρίζει "υποκριτική" τη δήλωση της καγκελαρίου το 2014, μετά τις αποκαλύψεις ότι η NSA παρακολουθούσε ένα από τα κινητά της τηλέφωνα, πως "Δεν γίνεται να κατασκοπεύεις τους φίλους σου".

"Στην καλύτερη περίπτωση, η καγκελάριος δεν θα ήθελε να ξέρει αυτό που η NSA μηχανευόταν στο γερμανικό έδαφος -στην προκειμένη περίπτωση την κατασκοπεία των 'φίλων' μας στην Ευρώπη", επισημαίνει η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Γερμανία.

Οι κατηγορίες κατά της BND πήραν σήμερα μεγαλύτερες διαστάσεις, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ότι η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών κατασκόπευε "υψηλόβαθμους αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του Μεγάρου των Ηλυσίων και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" για λογαριασμό της αμερικανικής NSA.

http://www.fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου