Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Μέσι είσαι Κύριε... Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα διέλυσε τους «Βαυαρούς»

Ο προπονητής της Μπάγερν, Πεπ Γκουαρντιόλα, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του αποψινού αγώνα της ομάδας του με την Μπαρτσελόνα, είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει άμυνα στον πλανήτη που να μπορεί να σταματήσει τον Λιονέλ Μέσι. Απεδείχθη προφητικός.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ των Καταλανών πήρε από το χέρι τους συμπαίκτες του και με δύο προσωπικά γκολ (το δεύτερο διαγαλαξιακό) αλλά και μία ασίστ οδήγησε τους Καταλανούς στη νίκη με 3-0 στο Καμπ Νοτ, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στην ομάδα του από σήμερα, κι ας υπάρχει η ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης.

Γρήγορο το ματς στο ξεκίνημά του, με τη πρώτη ευκαιρία να ανήκει στους παίκτες του Λουίς Ενρίκε, με τον Σουάρες να βγαίνει απέναντι στον Νόιερ στο 12΄ και τον πανύψηλο Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει σωτήρια με το πόδι, πέφτοντας, το πλασέ του Ουρουγουανού.

Στο 15΄ ο Νεϊμάρ δεν κατόρθωσε από πολύ κοντά να νικήσει τον Νόιερ, με τον Ραφίνια να βάζει το πόδι του την τελευταία στιγμή και να κοντράρει σε κόρνερ, ενώ στο 18΄ ο Λεβαντόφσκι λίγο έλειψε να κάνει το 0-1, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα στην προβολή που επιχείρησε προ της εστίας, στο γύρισμα του Μίλερ.

Στο 21΄ και σε γύρισμα με πολύ φάλτσο από τον Μέσι η μπάλα πέρασε απ΄ όλους κι έφυγε ελάχιστα άουτ, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με νέα ευκαιρία για τους «μπλαουγκράνα», όταν στο 40΄ ο μέγας Νόιερ είπε «όχι» σε νέο τετ α τετ, με τον Ντάνι Άλβες αυτή τη φορά.

Στο 61΄ ήταν και πάλι ο Νόιερ που βγήκε από την εστία του, δίκην λίμπερο, για να προλάβει οριακά τον Νεϊμάρ που έφευγε μόνος μπροστά. Στη συνέχεια μίλησε ο νόμος του Μέσι. Στο 77ο λεπτό ο Αργεντινός σούπερ σταρ, βρήκε τον ελάχιστο χώρο που χρειαζόταν έξω από την περιοχή και με συρτό αριστερό σουτ νίκησε τον ανίκητο έως τότε Νόιερ για το 1-0. 

Τρία λεπτά αργότερα και απέναντι σε μια αποσβολωμένη άμυνα έγραψε το 2-0 «εκθέτοντας» τον Μπόατενγκ και τελειώνοντας τη φάση με εκπληκτικό «σκάψιμο» της μπάλας. Γκολ που τον έφερε στη κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ, ένα πάνω από τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Νεϊμάρ.

http://www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου